"Georgienii zburători" din Baletul Naţional Georgian Sukhishvili dansează, miercuri, la Bucureşti

"Georgienii zburători" din Baletul Naţional Georgian Sukhishvili vor susţine un spectacol la Sala Palatului din Bucureşti, miercuri, de la ora 20:00.

314 afișări
Imaginea articolului "Georgienii zburători" din Baletul Naţional Georgian Sukhishvili dansează, miercuri, la Bucureşti

"Georgienii zburători" din Baletul Naţional Georgian Sukhishvili dansează, miercuri, la Bucureşti

Miercuri dimineaţă, Baletul Sukhishvili va susţine repetiţia finală chiar pe scena din Bucureşti. Secvenţe coregrafice inedite, care includ mişcări pline de suspans menite să surprindă şi să poarte publicul prin tradiţia şi cultura georgiană, vor încânta audienţa din România. Bărbaţii dansatori vor transmite forţă şi hotărâre prin săriturile şi piruetele lor incredibil de rapide şi înalte - datorită cărora sunt supranumiţi "georgienii zburători" -, în timp ce femeile vor aduce pe scenă graţia, eleganţa şi frumuseţea adevărată.

Bogăţia costumelor, schimbările de ritm imprevizibile şi mişcările de dans complexe şi dificile au adus Baletului Naţional Georgian Sukhishvili premiul pentru cel mai bun spectacol de pe Broadway, ca o recunoaştere a pasiunii şi a sutelor de repetiţii realizate pentru reuşita unui show uimitor.

Aşadar, după mai bine de 10.000 de spectacole susţinute pe 90 de scene din lumea întreagă, printre care Albert Hall în Londra, La Scala din Milano, Metropolitan Opera şi Madison Square Garden în New York, Baletul Naţional Georgian Sukhishvili ajunge şi în Romania. Show-ul face parte din cel mai recent turneu european al companiei de balet şi precede o amplă serie de spectacole pe continentul american.

Spectacolul de la Bucureşti promite să ofere audienţei două ore inedite, în care peste 70 de dansatori vor urca pe scenă şi vor dansa pe ritmurile muzicii tradiţionale georgiene, interpretată live de Orchestra Naţională a Georgiei. Cele peste 1.000 de costume extraordinare create special pentru dansatori vor întregi tabloul unei captivante poveşti despre luptă, curaj şi eroism.

Dansatorii din Baletul Naţional Georgian Sukhishvilli vor încânta publicul prin numeroase piruete şi acrobaţii care amintesc de forţa animalelor sălbatice şi de actele de curaj ale războinicilor din trecut. Spre deosebire de balerinii altor trupe din lume, toţi bărbaţii care fac parte din Sukhishvili dansează pe vârfuri. De asemenea, ei folosesc în timpul reprezentaţiei cuţite şi săbii adevărate, realizate manual şi special pentru ei de maeştrii georgieni.

În acelaşi timp, dansatoarele Baletului Naţional Georgian Sukhishvili vor fascina audienţa prin mişcări graţioase şi prin costume minunate împodobite cu pietre preţioase, îngrijite şi depozitate într-o sală specială pentru costume din Georgia, primele modele fiind create cu 105 ani în urmă.

Baletul Naţional Georgian Sukhishvilli este prima companie de dans profesionistă din Georgia, înfiinţată în 1945 de Iliko Sukhishvili şi Nino Ramishvili. În prezent, baletul s-a transformat într-o adevărată carte de vizită culturală a Georgiei, fiind reprezentantul tradiţiei şi patrimoniului artistic al acestei ţări în întreaga lume.

Bilete pentru spectacolul de miercuri sunt disponibile pe www.eventim.ro, www.biletoo.ro şi www.blt.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici