Goldie Hawn vrea să facă o reţea de şcoli budiste în Marea Britanie

Actriţa americană Goldie Hawn a declarat, într-un interviu recent, că doreşte să înfiinţeze o reţea de şcoli în Marea Britanie, în care elevii vor putea studia diverse tehnici budiste, informează femalefirst.co.uk.

38 afișări
Imaginea articolului Goldie Hawn vrea să facă o reţea de şcoli budiste în Marea Britanie

Goldie Hawn vrea să facă o reţea de şcoli budiste în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Goldie Hawn a înfiinţat în Statele Unite fundaţia educaţională The Hawn Foundation, în cadrul căreia copiii americani învaţă tehnicile budiste de antrenament al minţii, potrivit cărora, în locul clasicelor teste de evaluare, copiii sunt încurajaţi să progreseze pe plan social şi emoţional. Actriţa americană speră că ideea ei va putea fi folosită în viitor şi într-o reţea similară de şcoli din Marea Britanie.

"Trebuie să ne regândim întreaga abordare referitoare la procesul educaţional din clasă şi să combinăm ştiinţele cognitive cu cele mai moderne tehnici sociale şi emoţionale folosite în procesul de învăţare. Un copil fericit şi liniştit este primul pas către o lume paşnică", a declarat Goldie Hawn.

Actriţa americană, în vârstă de 64 de ani, a fost recent contactată şi de Partidul Conservator din Statele Unite, care doreşte implicarea vedetei în procesul de îmbunătăţire a politicilor educaţionale americane, dacă reprezentanţii acestei formaţiuni politice vor câştiga viitoarele alegeri.

"Ne-am întâlnit pentru a discuta depre cum ar putea să ne ajute în îmbunătăţirea educaţiei. Avem nevoie de mai multe şcoli în afara sistemului oficial, pentru a lansa o provocare faţă de actualul monopol birocratic. Unii dintre părinţi şi-ar dori o educaţie academică tradiţională pentru copiii lor, cu birouri perfect lustruite şi cu tradiţionalele terenuri de fotbal. Alţii şi-ar dori însă un sistem mai flexibil şi mai imaginativ", a declarat conservatorul Michael Gove, secretarul american pentru Educaţie.

Goldie Jeanne Hawn, născută pe 21 noiembrie 1945, este o actriţă americană, regizoare şi producător de televiziune, a cărei carieră se întinde de-a lungul a peste patru decenii. Renumită pentru rolurile din filmele "Private Benjamin/ Benjamin, recrut fără voie", "Foul Play/ Joc înşelător", "Wildcats/ Echipa de fotbal", "Bird on a Wire/ Pasărea pe sârmă" şi "The Banger Sisters/ Admiratoarele din...'60", Goldie Hawn a primit Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul din "Cactus Flower/ Floarea de cactus" (1969).

Goldie Hawn şi partenerul ei de viaţă, Kurt Russell, alături de care formează o familie începând din 1983, au împreună doi copii, la rândul lor actori: Kate Hudson şi Oliver Hudson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici