Google a lansat o aplicaţie care transformă instantaneele Live Photos în GIF-uri animate - FOTO

Noua aplicaţie Motion Stills foloseşte tehnologii Google pentru stabilizare video, transformând instantaneele Live Photos în poze suprarealiste, conţinând elemente dinamice suprapuse peste un fundal static.

2118 afișări
Imaginea articolului Google a lansat o aplicaţie care transformă instantaneele Live Photos în GIF-uri animate - FOTO

Google a lansat o aplicaţie care transformă instantaneele Live Photos în GIF-uri animate - FOTO

Potrivit Google, aplicaţia foloseşte un algoritm de „procesare liniară pentru calcularea unui traseu virtual al camerei video”, obţinând un efect cinematic în care secvenţa video rezultată pare filmată cu echipament special de stabilizare.

Efectul artistic este obţinut identificând şi separând automat elementele aflate în plan apropiat de fundalul îndepărtat. Astfel, în timp ce fundalul rămâne fixat într-o imagine statică, obiectele dinamice aflate în plan apropiat pot reda senzaţia de mişcare, scrie Go4it.

Pentru ca totul să fie perfect, aplicaţia determină automat momentul optim pentru tăierea imaginii, rezultând un GIF animat care poate rula fără probleme în modul Loop.

Toate acestea sunt posibile fără nevoia unei conexiuni la internet, aplicaţia Motion Stills aplicând transformările necesare folosind puterea de procesare a telefonului mobil.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici