Google marchează Ziua Naţională a României printr-un logo special

Google sărbătoreşte, joi, Ziua Naţională a României, printr-un logo special, cu o imagine care reprezintă o poartă maramureşeană încadrată într-un chenar în culorile drapelului naţional, cuvântul Google fiind scris în interiorul imaginii, cu litere de culoare albastră.

517 afișări
Imaginea articolului Google marchează Ziua Naţională a României printr-un logo special

Google marchează Ziua Naţională a României printr-un logo special (Imagine:Google)

Google sărbătoreşte, joi, 1 decembrie, Ziua Naţională a României. Motorul de căutare Google şi-a modificat cu această ocazie, logo-ul de pe pagina sa de start.

La 1 decembrie 2016 se împlinesc 98 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Unirea de la 1 decembrie 1918 reprezintă Ziua Naţională a României, celebrată anual ca zi naţională din 1990.

Între 1866-1947, Ziua Naţională a României a fost sărbătorită pe 10 mai, apoi, între 1948-1989, pe ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de preşedintele Ion Iliescu şi publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 Decembrie a fost adoptată ca zi naţională şi sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituţia României din 1991, articolul 12, alineatul 2.

Peste 3.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi SRI au participat la parada militară de 1 decembrie ce a avut loc la Arcul de Triumf din Bucureşti.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul Naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale ale Forţelor Navale se va ridica Marele Pavoaz.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici