Heath Ledger, nominalizat la Oscar, la un an de la deces (Video)

Familia actorului Heath Ledger a primit cu sentimente contradictorii vestea nominalizării postume la Oscar a fiului lor, deoarece anunţul a venit la exact un an după tragicul deces al talentatului actor australian.

104 afișări
Imaginea articolului Heath Ledger, nominalizat la Oscar, la un an de la deces (Video)

Heath Ledger, nominalizat la Oscar, la un an de la deces (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ledger a fost nominalizat, joi, la Los Angeles, pentru rolul Joker din cea mai recentă parte a seriei "Batman", "Cavalerul Negru", care a înregistrat cele mai mari încasări în 2008 şi reprezintă al doilea cel mai bine vândut film din toate timpurile, după "Titanic".

Actorul australian, decedat pe 22 ianuarie 2008, din cauza unei supradoze accidentale de medicamente, a intrat în cursa pentru Oscar la categoria "cel mai bun actor în rol secundar".

Pentru membrii familiei Ledger, din oraşul australian Perth, această nominalizare reprezintă o coincidenţă tristă, dar, totodată, şi un motiv de sărbătoare, la un an după moartea fiului lor şi după mai multe controverse în legătură cu testamentul acestuia.

"Deşi ne-ar fi plăcut să îl avem aici, alături de noi, suntem foarte mândri de el şi ne bucurăm în numele lui", a declarat Ashleigh, sora vitregă a lui Ledger, într-o conferinţă pe care familia Ledger a organizat-o la Cattesloe Beach, unul dintre locurile preferate de regretatul actor.

"Pentru noi... parcă a fost ieri şi încă avem inimile sfăşiate de durere", a declarat Kate, sora mai mare a lui Heath Ledger.

Ledger a decedat cu cinci luni înainte de lansarea filmului "Cavalerul Negru", care a obţinut, în 2008, încasări de 977 de milioane de dolari pe plan mondial. Criticii au lăudat interpretarea lui Ledger, iar zvonurile despre o eventuală nominalizare la Oscar a actorului au apărut foarte repede.

Ledger nu făcea parte din categoria celebrităţilor de prim rang de la Hollywood, deşi fusese nominalizat la Oscar, în 2005, pentru rolul cowboy-ului gay din filmul "Brokeback Mountain: O iubire secretă".

În acel an, însă, premiul Oscar a revenit actorului Philip Seymour Hoffman, pentru rolul din "Capote".

În ultimele săptămâni, rolul Joker interpretat de Ledger a fost recompensat cu Globul de Aur şi premiul Critics Choice şi a fost nominalizat la premiile Sindicatului actorilor americani (Screen Actors Guild) şi la cele oferite de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA).

Părinţii lui Ledger au declarat că, dacă actorul va primi un premiu Oscar, acesta va fi dăruit fiicei actorului, Matilda, în vârstă de trei ani. Fetiţa este crescută de Michelle Williams, fosta parteneră de viaţă a actorului, alături de care acesta a jucat în filmul "Brokeback Mountain: O iubire secretă".

Ledger, care avea 28 de ani când a decedat, a devenit cunoscut în 2001, când a interpretat rolul principal în "Povestea unui cavaler" şi a fost foarte apreciat de critici pentru rolurile sale - chiar dacă au fost secundare - din "Puterea dragostei" (2001) şi "I'm Not There", despre viaţa lui Bob Dylan.

Peter Finch este singurul actor care a câştigat premiul Oscar postum, în 1976, pentru rolul său din filmul "Reţeaua", la două luni după ce suferise un atac de cord ce i-a fost fatal.

Citeşte şi:

Heath Ledger, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun rol secundar masculin

Lista completă a nominalizărilor la premiile Oscar 2009

Globul de Aur, decernat postum lui Heath Ledger, va fi oferit fiicei actorului

"Cavalerul Negru", marele câştigător la People's Choice Awards

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici