Ian McKellen, într-un nou film cu detectivul Sherlock Holmes

Actorul Ian McKellen şi regizorul Bill Condon vor colabora la un nou film despre celebrul detectiv Sherlock Holmes, ajuns la vârsta pensionării.

255 afișări
Imaginea articolului Ian McKellen, într-un nou film cu detectivul Sherlock Holmes

Ian McKellen, într-un nou film cu detectivul Sherlock Holmes

Filmul se va intitula "A Slight Trick of the Mind" şi va fi produs de companiile See-Saw, FilmNation şi BBC Films, informează screendaily.com.

Filmările vor debuta în aprilie 2014, în Marea Britanie.

Noua producţie va fi realizată pe baza unui scenariu de Jeffrey Hatcher, inspirat din romanul omonim scris de Mitch Cullin.

Cu o acţiune plasată în 1947, filmul prezintă povestea lui Sherlock Holmes, ajuns la vârsta pensionării, trăind într-un sat liniştit din comitatul Sussex, alături de menajera şi de fiul său pasionat de intrigi poliţiste.

Însă, în loc să se bucure de o bătrâneţe liniştită, celebrul detectiv este bântuit de un caz nerezolvat din urmă cu 50 de ani. Sherlock Holmes îşi aminteşte doar fragmente: o confruntare cu un soţ furios, o relaţie secretă cu frumoasa, dar nestatornica soţie a acestuia.

Acest film marchează cea de-a doua colaborare dintre Ian McKellen şi Bill Condon, care au lucrat împreună şi la filmul "Gods and Monsters" (1998). Scris şi regizat de Bill Condon, acest film a câştigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu şi i-a adus lui Ian McKellen o nominalizare la categoria "cel mai bun actor principal".

Sir Ian McKellen, născut la Burnley, în Marea Britanie, pe 25 mai 1939, este considerat de critici drept unul dintre cei mai mari actori britanici de cinema, teatru şi televiziune. Pe lângă rolul lui Gandalf din trilogia "Stăpânul inelelor", semnată de Peter Jackson, Ian McKellen l-a interpretat pe diabolicul Magneto din filmele "X-Men", de Bryan Singer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici