Imaginea spectaculoasă a unei stele "canibale", publicată de astronomi

Imaginea spectaculoasă a unei stele "canibale", care devorează un astru vecin mai mic, a fost publicată de astronomii suedezi, care au surprins scena cu ajutorul Observatorului din Atacama, din America de Sud, potrivit rt.com.

880 afișări
Imaginea articolului Imaginea spectaculoasă a unei stele "canibale", publicată de astronomi

Sursa FOTO: Profimedia

Cercetătorii au reuşit să surprindă o stea pe cale de a muri, iar acest "proces al morţii" a fost întrerupt prematur când un astru de dimensiuni mai mici a fost înghiţit de aceasta.

Este vorba despre sistemul stelar HD 101584, a precizat astronomul Hans Olofsson, de la Universitatea de tehnologie Chalmers din Suedia.

Coliziunea extrem de violentă nu numai că a întrerupt evoluţia stelei mai mici într-o uriaşă roşie, dar a şi stopat procesul morţii astrului mai mare.

Imaginea este utilă pentru cercetători pentru că aduce informaţii despre evoluţia şi moartea stelelor.

"În prezent, putem descrie procesul morţii comun stelelor similare Soarelui, dar nu putem explica de ce şi când se întâmplă exact. HD 101584 ne-a oferit indicii importante, pentru că, în prezent, se află într-o etapă intermediară dintre alte două pe care le cunoaştem mai bine", a spus Sofia Ramstedt, coautor al studiului, de la Universitatea din Uppsala, Suedia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici