IMAGINI ÎN PREMIERĂ de la testele nucleare efectuate de SUA în 1955 – VIDEO

Imagini inedite din timpul testelor nucleare efectuate în primăvara anului 1955 de către SUA în Nevada au fost date publicităţii, în premieră mondială, de site-ul atomcentral.com.

7306 afișări
Imaginea articolului IMAGINI ÎN PREMIERĂ de la testele nucleare efectuate de SUA în 1955 – VIDEO

Operation Teapot (Imagine: captura video)

"Operation Teapot (Operaţiunea Ceainic)", cum este cunoscută seria de teste din Nevada care a avut loc între februarie - mai 1955, a constat în 14 explozii de dimensiuni mici şi medii. Cea mai mare dintre ele a măsurat 43 de kilotone TNT - mai mult decât bombele lansate de SUA la Nagasaki şi Hiroshima.

Făcute în timpul administraţiei Eisenhower, în plin război rece cu URSS, testele au avut scopul de a aduce îmbunătăţiri arsenalului nuclear american.

Site-ul atomcentral.com a publicat, la calitate HD, un colaj din mai multe înregistrări video ale exploziilor, imagini care au fost aduse la lumină după 60 de ani de la evenimente.  

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici