Imagini splendide: Peisajul văzut timp de o săptămână de pe cel mai înalt munte din Spania - VIDEO

Terje Sorgjerda, un fotograf şi realizator de filme norvegian, a creat un film impresionant cu imagini de pe cel mai înalt munte din Spania, El Teide. Filmul a fost realizat între 4 şi 11 aprilie.

808 afișări
Imaginea articolului Imagini splendide: Peisajul văzut timp de o săptămână de pe cel mai înalt munte din Spania - VIDEO

Imagini splendide: Peisajul văzut timp de o săptămână de pe cel mai înalt munte din Spania

Cel mai înalt munte din Spania este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru fotografierea stelelor şi este, de asemenea, locaţia Observatorului Teide, considerat unul dintre cele mai bune din lume.

Pe site-ul vimeo.com, unde a postat filmuleţul, Terje Sorgjerda a vorbit despre realizarea acestuia.

The Mountain from Terje Sorgjerd on Vimeo.

"Scopul a fost să captez Calea Lactee. A fost una dintre cele mai epuizante călătorii pe care le-am făcut. M-am căţărat mult la înălţimi mari şi am dormit probabil mai puţin de zece ore toată săptămâna. Pentru că am fost acolo de 10-11 ori înainte, am avut o listă lungă de locaţii pe care vroiam să le captez pentru acest film.", a scris Sorgjerda.

Fotograful descrie şi cum a reuşit să capteze o furtună de nisip din Sahara, care a ajuns pe munte în timpul nopţii.

"În timpul nopţii furtuna din Sahara a ajuns la mine. Era atât de puternică încât nu am mai putut să văd nimic cu proprii ochi. Camera era setată să filmeze, dar am fost sigur că filmul meu era distrus. Spre surprinderea mea, camera a captat furtuna de nisip, care făcea Insulele Canare să arate precum nori aurii. Calea Lactee strălucea printre nori.", a descris Sorgjerda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici