Împlinirea unui an de la moartea cântăreţei Whitney Houston, marcată printr-un program TV special

Organizatorii galei premiilor Grammy vor marca împlinirea unui an de la moartea cântăreţei Whitney Houston printr-un program de televiziune special, care va prezenta planurile întocmite pentru ca ceremonia din 2012 să onoreze aşa cum se cuvine memoria artistei, la doar 24 de ore după decesul ei.

260 afișări
Imaginea articolului Împlinirea unui an de la moartea cântăreţei Whitney Houston, marcată printr-un program TV special

Whitney Houston (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Reprezentanţii de la Recording Academy, care decernează premiile Grammy, au anunţat joi că această emisiune specială, care va avea o durată de o oră, se va intitula "The Grammys Will Go On: A Death in the Family" şi va fi difuzată pe 9 februarie, cu o zi înainte de gală.

Whitney Houston, care a vândut sute de milioane de discuri şi a lansat piese care au devenit cunoscute de întreaga planetă, precum "I Will Always Love You" şi "I Wanna Dance with Somebody", a murit înecată în cada din camera ei dintr-un hotel din Beverly Hills pe 11 februarie 2012, cu o zi înainte de gala premiilor Grammy de anul trecut.

Moartea neaşteptată a artistei, la vârsta de doar 48 de ani, i-a afectat profund pe participanţii la eveniment, iar organizatorii au schimbat într-un timp record programul galei Grammy, pentru a aduce un omagiu celebrei cântăreţe care dominase topurile şi galele Grammy din deceniile precedente.

Cântăreaţa şi actriţa Jennifer Hudson a interpretat mai multe hituri ale lui Whitney Houston la gala premiilor Grammy din 2012, iar rapperul LL Cool J, prezentatorul principal al galei, a deschis show-ul cu o rugăciune.

Acest program special de televiziune, ce va fi difuzat de CBS, prezintă imagini de la repetiţii şi interviuri cu diverşi artişti - inclusiv Jennifer Hudson, Bruce Springsteen şi Taylor Swift - şi cu producătorii galei în orele de dinainte şi de după moartea cântăreţei Whithney Houston.

Whitney Houston, născută pe 9 august 1963, a dominat scena muzicală pop şi soul a anilor '80 şi '90, vânzând aproximativ 170 de milioane de discuri şi fiind supranumită "Vocea". Ea s-a lansat şi în cinema, jucând alături de Kevin Costner în filmul "Bodyguard" (1992), pentru care a înregistrat o nouă versiune a piesei "I Will Always Love You" (Dolly Parton, 1974), care a devenit extrem de populară. Houston este singurul artist din lume care a lansat şapte albume consecutive premiate cu discuri de platină, depăşind la acest capitol chiar şi trupa Beatles. Lista ei de premii include, printre altele, 6 Grammy, 2 Emmy, 30 Billboard Music Awards şi 22 American Music Awards.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici