INEDIT. Al treilea muzeu din lume care organizează vizite pentru nudişti

Casa artistului columbian Pedro Nel Gomez, cunoscut pentru nudurile pe care le-a pictat, în prezent muzeu, şi-a deschis porţile pentru şaizeci de vizitatori care au străbătut sălile instituţiei fără să poarte niciun fel de articole vestimentare, arată Le Figaro.

1091 afișări
Imaginea articolului INEDIT. Al treilea muzeu din lume care organizează vizite pentru nudişti

A fost deschis un nou muzeu care acceptă nudişti

Muzeul columbian este o nouă instituţie artistică, după Palais de Tokyo din Paris, Franţa, şi Muzeul Léopold de la Viena, Austria, care a prevăzut acest gen de vizită pentru publicul care preferă nudismul.

Casa-muzeu a pictorului Pedro Nel Gomez se află la Medellin, al doilea oraş ca mărime din Columbia, şi a oferit vizitatorilor, în weekend, ocazia unei vizite ghidate pe parcursul căreia publicul nu a purtat haine.

"Scopul acestei activităţi este artistic şi are legătură cu dezvoltarea fiinţei umane în raport cu libertatea de a trăi dezbrăcat", spune Rafael Sandoval, din partea serviciului de comunicare de la comunitatea nudistă Otro Cuento, care a iniţiat evenimentul, citat de Le Figaro.

Expoziţia "Nudul, manifest şi libertate" adună 120 de lucrări semnate de Gomez, care a încetat din viaţă în 1984, la vârsta de 84 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici