Înscrierile pentru Red Bull Collective Art, cel mai mare proiect de artă colectivă, au început

Înscrierile pentru Red Bull Collective Art, cel mai mare proiect de artă colectivă, au început şi se vor încheia pe 23 martie, artişti din toată lumea - designeri, fotografi, scriitori etc. - fiind invitaţi să participe la realizarea acestuia.

178 afișări
Imaginea articolului Înscrierile pentru Red Bull Collective Art, cel mai mare proiect de artă colectivă, au început

Înscrierile pentru Red Bull Collective Art, cel mai mare proiect de artă colectivă, au început (Imagine: www.redbullcollectiveart.com)

Proiectul Red Bull Collective Art aduce conceptul "cadavre exquís" în era digitală. "Cadavre exquís" este o tehnică de creaţie colectivă introdusă prima dată de suprarealişti în jurul anului 1925. Este metoda prin care cuvinte şi imagini sunt alăturate în mod colectiv într-un ansamblu. Această compunere este realizată de mai mulţi participanţi, pe rând, fiecare având ca punct de pornire finalul lucrării anterioare, în scopul creării unei piese unice de arta colectivă.

Timp de două săptămâni, Red Bull Art Collective va permite artiştilor din toată lumea să participe în acest proiect, produsul final urmând să fie o piesă de artă la scară internaţională, fără precedent, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Red Bull Collective Art este deschis tuturor, de la designeri şi artişti la fotografi şi scriitori, singura condiţie fiind ca persoanele respective să împărtăşească un interes comun: scopul de a crea şi de a-şi împărtăşi lumii creaţia. Prin acest proiect, Red Bull, în parteneriat cu Adobe, oferă talentelor din toată lumea şansa de a participa la crearea a ceea ce ar putea deveni cea mai mare şi mai diversificată operă de artă din lume.

Piesa centrală a proiectului Red Bull Collective Art este site-ul www.redbullcollectiveart.com, un instrument care facilitează contactul şi interacţiunea cu surse de inspiraţie şi oameni din toată lumea. Participanţii se înscriu online şi îşi vor putea alege un interval de timp în care să intervină cu contribuţia personală. Participanţii pot pur şi simplu să descarce modelul şi pot prelucra în orice mod doresc imaginea, care va fi apoi încărcată şi adăugată operei de artă finale. Proiectul va fi unul global, orice artist putând să-şi pună amprenta personală asupra acestuia.

Cu participanţi din 85 de ţări, Red Bull Collective Art va crea o piesă de artă colectivă unică şi care va fi apoi vizionată de o audienţă globală atât online, cât şi în cadrul unor expoziţii de artă.

Din România, trei artişti au fost invitaţi să dea startul acestui proiect: Andrei Toader, cunoscut în lumea artistică sub pseudonimul "Argaetic" (curator, cofondator "Imbold, Galeria", locul 3 la Red Bull Art of Can 2011), Marius Alexe, cunoscut ca Francezu (pictor, artist tatuaje), şi Cosmin Iluc, cunoscut ca The Fly (artist urban). Proiectele lor sunt deja vizibile pe www.redbullcollectiveart.com.

Mai multe informaţii sunt disponibile şi pe www.redbull.ro şi pe pagina de Facebook a evenimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici