Insule din sticle de plastic sau stuf. Care sunt cele mai scumpe insule artificiale din lume

În goana investitorilor după cât mai mult teren pe care pot construi zgârie nori sau centre de relaxare, există câţiva oameni de afaceri care au intuit o nişă mai puţin exploatată: insulele artificiale de teren. Iar ofertele sunt cât mai variante, pe fiecare din aceste insule există hoteluri care oferă fie relaxare, fie sunt adevărate oaze de tehnologie, scrie Business Insider.

676 afișări
Imaginea articolului Insule din sticle de plastic sau stuf. Care sunt cele mai scumpe insule artificiale din lume

Insule din sticle de plastic sau stuf. Care sunt cele mai scumpe insule artificiale din lume (Imagine: Shutterstock)

1. Insulele Amwaj

Insulele din Bahrain au fost construite în 2006 cu o investiţie de 1,5 miliarde de dolari. În plus, sunt singurele insule din zonă unde străinii pot deţine teren. Casele sunt construite pe marginea oceanului şi prevăzute cu docuri.

2. Dubai Palm Jumeriah

Dubai-ul se poate mândri cu cea mai mare insulă artificială din lume care a costat 12 miliarde de dolari. Pentru construcţia insulei au fost folosite 94 de metri cubi de nisip şi 7 milioane de tone de rocă. În acest paradis plutitor au fost fost aduşi chiar şi 28 de delfini şi a fost recreat un recif.

3. Umihotaru

Văzută din spaţiu, insuala Umihotaru, arată ca o limbă de pământ care se întinde de-a lungul golfului Tokyo până în mijlocului apei. De acolo, maşinile intră într-un tunel care face legătura cu insula.

Citeşte mai multe despre cele mai scumpe insule artificiale din lume pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici