Italia. Ultimul „naş” mafiot este în comă ireversibilă

  • Ultimul „naş” mafiot din Italia, Matteo Messina Denaro, 61 de ani, este în comă ireversibilă.
  • Medicii îi suspendă tratamentul.
  • Messina Denaro se lăuda că ar putea "umple un cimitir" cu victimele sale.
2407 afișări
Imaginea articolului Italia. Ultimul „naş” mafiot este în comă ireversibilă

Sursa foto: MediafaxFoto

Matteo Messina Denaro se află în secţia de penitenciare a spitalului din L'Aquila, potrivit agenţiei ANSA.

Vineri seara, acesta era în comă ireversibilă, iar medicii au decis să îi suspende tratamentul.

Mafiotul din Trapanese fusese arestat pe 16 ianuarie la Palermo, în faţa clinicii Maddalena, unde obişnuia să meargă pentru chimioterapie după ce fusese operat de două ori de cancer la colon.

Investigaţiile ulterioare arestării au scos la iveală că cel mai căutat mafiot italian, fugar de 30 de ani, trăia liniştit la Campobello di Mazara, nu departe de oraşul său natal Castelvetrano, protejat de o reţea.

Matteo Messina Denaro, cunoscut şi sub numele de Diabolik, este un şef al mafiei siciliene, considerat unul dintre noii lideri după arestarea lui Bernardo Provenzano în 11 aprilie 2006 şi a lui Salvatore Lo Piccolo în noiembrie 2007. Conform BBC, conducea Cosa Nostra şi că a fost judecat şi condamnat la închisoare pe viaţă în lipsă în 2002 pentru numeroase crime.

Câteva dintre crimele pentru care a fost condamnat:

  • uciderea, în 1992, a procurorilor antimafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino
  • atacurile mortale cu bombă din 1993 din Milano, Florenţa şi Roma
  • răpirea, torturarea şi uciderea fiului de 11 ani al unui mafiot devenit martor al statului.

Messina Denaro s-a lăudat odată că ar putea "umple un cimitir" cu victimele sale.

De asemenea, el a coordonat depozitarea ilegală a deşeurilor, spălarea de bani şi traficul de droguri pentru Cosa Nostra. Se pare că a fost protejatul lui Totò Riina, şeful clanului Corleone, care a fost arestat în 1993 după 23 de ani de fugă.

Se crede că el este ultimul " deţinător de secrete" al Cosa Nostra.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici