Jane Fonda vorbeşte fără perdea la tv

Postul de televiziune american NBC şi-a cerut scuze în numele său şi al lui Jane Fonda după ce celebra actriţă a folosit un cuvânt ofensator explicit sexual în timpul emisiunii "Today Show".

3 afișări
Imaginea articolului Jane Fonda vorbeşte fără perdea la tv

Jane Fonda vorbeşte fără perdea la tv

Fonda a fost invitată în emisiune alături de scriitoarea Eve Ensler, pentru a discuta despre piesa acesteia recompensată cu premiul OBIE (off-Broadway Theater Award), "Monoloagele Vaginului", în care femeile vorbesc despre sexualitatea lor utilizând termeni clari despre trup şi referiri la zona genitală.

"Monoloagele Vaginului" a stat la baza unei mişcări numite V-Day, care are ca scop lupta împotriva violenţelor cărora le cad pradă femeile. Joi, această mişcare a sărbătorit 10 ani de existenţă.

De-a lungul anilor, vedete precum Oprah Winfrey, Salma Hayek, Sally Field, Glenn Close şi Fonda s-au implicat în V-Day. La emisiunea "Today Show", Fonda a povestit despre primul moment în care a auzit despre "Monoloagele Vaginului".

"Mi s-a cerut să fac un monolog numit «Cunt» şi am răspuns: «Nu cred că vreau s-o fac. Am destule probleme»", a povestit Fonda. "Apoi am venit la New York pentru a o cunoaşte pe Eve, iar acest lucru mi-a schimbat viaţa", a adăugat actriţa.

Emisiunea "Today Show" este difuzată live pe coasta estică a SUA, iar realizatorii nu au putut cenzura cu un semnal sonor cuvântul "cunt" (p..dă). Câteva minute mai târziu, realizatoarea emisiunii, Meredith Vieira, a cerut scuze publicului, spunând că a fost "o scăpare".

De obicei, realizatorii americani cenzurează cuvântul utilizat de Fonda.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici