Japonezii vor putea cumpăra doar porţii mici de cartofi prăjiţi de la McDonald's. Care este motivul

  • Cea mai mare companie de fast-food din lume, McDonald's, se confruntă cu întârzieri în livrările de cartofi;
  • Ca urmare, va vinde doar porţii mici de cartofi prăjiţi în Japonia, de vineri şi până pe 30 decembrie;
  • Printre măsurile alternative, aceştia propun livrarea cartofilor pe cale aeriană;
2796 afișări
Imaginea articolului Japonezii vor putea cumpăra doar porţii mici de cartofi prăjiţi de la McDonald's. Care este motivul

Sursa foto: Mediafax.ro

McDonald's a declarat că va vinde doar porţii mici de cartofi prajiţi timp de o săptămână, începând de vineri, pentru a evita penuria. „McDonald's Japonia va limita temporar vânzările de cartofi prăjiţi de dimensiuni medii şi mari, ca măsură proactivă pentru a se asigura că, în continuare, clienţii pot să se bucure de acest produs”, a declarat compania pentru BBC.

Navele de transport s-au confruntat cu întârzieri din cauza daunelor provocate de inundaţii, dar şi din cauza impactului pe care pandemia l-a avut asupra lanţului global de aprovizionare.

„Acum se va apela la măsuri alternative, inclusiv livrări aeriene către Japonia”, au mai spus reprezentanţii într-un comunicat. Astfel, ca măsură de urgenţă, compania a importat deja 1.000 de tone de cartofi pe cale aeriană.

Nu este prima dată când McDonald's este forţat să-şi reducă porţiile. În luna august a acestui an, aceştia s-au confruntat cu probleme de aprovizionare care au afectat disponibilitatea milkshake-urilor în Marea Britanie.

Autor: Cezara Mîndrescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici