Jimmy Bain, fost basist al formaţiei rock Dio, a murit la vârsta de 68 de ani - VIDEO

Cântăreţul Jimmy Bain, fost basist al formaţiilor Dio, Rainbow şi Last in Line, a decedat, duminică, la vârsta de 68 de ani, potrivit unui anunţ făcut de Vivian Campbell, chitaristul formaţiei Def Leppard.

271 afișări
Imaginea articolului Jimmy Bain, fost basist al formaţiei rock Dio, a murit la vârsta de 68 de ani - VIDEO

Jimmy Bain, fost basist al formaţiei rock Dio, a murit la vârsta de 68 de ani (Imagine: ultimateclassicrock.com)

Vivian Campbell a cântat alături de Jimmy Bain atât în trupa Dio, cât şi în ultima trupă a basistului, Last in Line.

Campbell i-a adus un omagiu acestuia într-un mesaj publicat pe Facebook. "Cu inima îngreunată trebuie să confirm moartea dragului nostru prieten şi coleg de trupă (trupa Last in Line, n.r.) Jimmy Bain. Jimmy a fost cel care mi-a încurajat debutul în industria muzicală şi pentru asta îi voi rămâne pentru totdeauna îndatorat", a scris Campbell.

"Lupta lui Jimmy cu demonii bolii a fost documentată de-a lungul anilor, dar în ultimele 18 luni el părea să-i fi învins, era lucid, optimist şi motivat pe parcursul scrierii şi înregistrării ultimului album", a adăugat Campbell. "Lasă în urmă o vastă moştenire muzicală prin cariera lui, ce a început la formaţia Rainbow, a continuat cu Wild Horses, Dio şi în final, trupa Last in Line. Jimmy era foarte mândru de noul nostru album, iar aportul lui la munca de creaţie a albumului este incomensurabil. Era un suflet bun, un om distins, iar vieţile noastre sunt considerabil mai bogate pentru că l-am cunoscut. Vom continua să-i comemorăm viaţa prin prisma muzicii sale", a mai spus acesta.

Jimmy Bain şi-a început cariera cântând în mai multe trupe în Scoţia natală, înainte de a se muta la Londra. La scurt timp după ce a ajuns în Londra, fostul star al trupei Deep Purple, Ritchie Blackmore, l-a recrutat pentru a face parte din formaţia Rainbow, alături de cântăreţul Ronnie James Dio.

Cei doi au legat o prietenie, ce a dus la cooptarea lui Bain într-o nouă trupă, care purta numele lui Ronnie James Dio. Basistul a părăsit trupa în 1987, dar a revenit în 1998 şi a rămas până în 2010, anul morţii lui Dio.

Bain şi membrii originali din componenţa trupei Dio, Campbell şi Vinnie Appice, au înfiinţat în 2012 o nouă trupă, Last in Line. Bain a cântat împreună cu formaţia inclusiv pe ultimul album. Membrii trupei care sunt încă în viaţă au programată lansarea noului album în februarie 2016. Last in Line trebuia să urce pe scenă alături de Def Leppard în cadrul unei serii de concerte de pe un vas de croazieră. Concertele se desfăşoară sub titlul "Hysteria on the High Seas" şi vor avea loc între 21 şi 25 ianuarie, dar este neclar dacă Bain se afla pe nava de croazieră în momentul decesului.

Membri ai comunităţii heavy metal au deplâns moartea artistului, transmiţându-şi condoleanţele pe reţele de socializare. Dave Mustaine, membru al trupei Megadeth, a scris pe Twitter: "Sunt profund îndurerat de moartea prietenului meu, Jimmy Bain. Eu şi David (basistul trupei Megadeth) eram foarte apropiaţi de Jimmy. Drum bun! E straniu când prieteni pe care îi cunoşti sau oameni cu a căror muzică ai crescut încep să moară".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici