Johnny Depp va juca într-un film inspirat din viaţa lui Dante

Johnny Depp a achiziţionat, prin compania sa de producţie, Infinitum Nihil, drepturile de autor pentru adaptarea cinematografică a romanului "In The Hand of Dante", scris de Nick Tosches, în care celebrul actor american va interpreta rolul principal, informează variety.com.

152 afișări
Imaginea articolului Johnny Depp va juca într-un film inspirat din viaţa lui Dante

Johnny Depp va juca într-un film inspirat din viaţa lui Dante (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania Infinitum Nihil, condusă de Depp şi de Christi Dembrowski, a încheiat deja un acord cu studiourile Warner Bros. şi cu GK Films pentru ecranizarea acestui roman.

Volumul prezintă povestea capodoperei lui Dante, "Divina Comedie", şi alte întâmplări ale scriitorului, în Italia secolului al XIV-lea, pe măsură ce acesta încerca să îşi finalizeze opera, precum şi povestea contemporană a lui Tosches, căruia i s-a cerut să verifice dacă Dante este adevăratul autor al manuscrisului original.

Depp va interpreta rolul lui Tosches. Romanul a fost publicat în 2002.

Depp, care va interpreta rolul Pălărierului Nebun în filmul regizat de Tim Burton, "Alice în ţara minunilor", are o agendă foarte încărcată pentru perioada imediat următoare, urmând să apară într-un nou film din seria "Piraţii din Caraibe" şi în producţia "Lone Ranger".

De asemenea, el îşi va împrumuta vocea personajului principal din filmul de animaţie "Rango", regizat de Gore Verbinski.

În acelaşi timp, compania lui de producţie a devenit tot mai ambiţioasă, aflându-se în prezent foarte aproape de a produce singură primul ei film.

Astfel, Depp va apărea pe marile ecrane în martie 2009, în rolul jurnalistului Hunter S. Thompson (inventatorul stilului "gonzo", bazat pe subiectivitatea autorului), în filmul "The Rum Diary", adaptat după romanul lui Thompson, pe care compania Nihil îl va produce împreună cu GK Films.

Regizorul filmului va fi Bruce Robinson. Acesta va fi al doilea film în care Depp joacă într-un proiect inspirat din scrierile lui Thompson, după "Aventuri în Las Vegas" (1998).

Totodată, Infinitum Nihil colaborează cu GK Films şi Warner Bros. pentru producerea unui film inspirat din serialul de televiziune "Dark Shadows", în care Depp îl va interpreta pe vampirul Barnabas Collins.

Alte proiecte viitoare ale companiei Nihil includ adaptarea romanelor "The Invention of Hugo Cabret", scris de Brian Selznick, şi "Shantaram", scris de Gregory David Roberts.

Citeşte si:

Johnny Depp, în rolul lui Roger Moore, într-un film biografic

Johnny Depp va juca în al patrulea film din seria "Piraţii din Caraibe" (Video)

Johnny Depp, în rolul Pălărierului Nebun din "Alice în Ţara Minunilor"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici