Kate Moss şi Amy Winehouse, criticate de directorul ONUDC

Directorul Oficiului Naţiunilor Unite de luptă împotriva drogurilor şi a crimei (ONUDC) a denunţat, într-un interviu acordat duminică publicaţiei The Observer, comportamentul cântăreţei Amy Winehouse şi al manechinului Kate Moss, care accentuează problemele cu drogurile, mai ales în Africa.

22 afișări
Imaginea articolului Kate Moss şi Amy Winehouse, criticate de directorul ONUDC

Kate Moss şi Amy Winehouse, criticate de directorul ONUDC (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit lui Antonio Maria Costa, numeroase staruri, printre care cele două britanice, care au avut probleme cu drogurile, dau un exemplu negativ. O atitudine care contrastează, în opinia sa, cu cea a muzicienilor Bono şi Bob Geldof, militanţi ai cauzei umanitare în Africa, relatează 20minutes.fr.

"În timp ce câteva persoane celebre încearcă să salveze Africa, altele contribuie la prăbuşirea sa", consideră Costa. "Aceste «fashionistas» care prizează cocaină nu îşi nenorocesc doar nasul şi creierul, ele contribuie şi la degradarea statelor aflate la celălalt capăt al lumii".

"Amy Winehouse poate poza în rebelă cântând, cu voce stinsă, «Rehab», dar oare îşi dă seama ce mesaj trimite celorlalţi care sunt dependenţi de droguri şi nu îşi pot permite să-şi plătească un tratament prea scump?", s-a întrebat el.

"Oare aceste staruri care fac tam-tam de faptul că sunt consumatoare de droguri sunt la curent cu răul provocat de traficul de droguri din America de Sud către Europa, trecând prin Africa?", s-a mai întrebat el. "Pentru fiecare rebel al unei cauze, sunt alţi zece care nu înţeleg nimic din asta".

"În vreme ce câţiva idoli pop sau actori celebri bine intenţionaţi sunt preocupaţi de suferinţele din Africa, munca lor este minată de legăturile cu drogurile ale unor colegi de-ai lor indiferenţi, precum Kate Moss", a adăugat Costa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici