Kiki Vasilescu a primit premiul pentru cel mai bun regizor, la Festival of Globe de la San Francisco - VIDEO

Cineastul Kiki Vasilescu a primit premiul pentru cel mai bun regizor, cu filmul "Terapie pentru crimă", la Festival of Globe 2015, care s-a desfăşurat în perioada 7 - 16 august, la San Francisco, informează site-ul evenimentului.

326 afișări
Imaginea articolului Kiki Vasilescu a primit premiul pentru cel mai bun regizor, la Festival of Globe de la San Francisco - VIDEO

Kiki Vasilescu a primit premiul pentru cel mai bun regizor, la Festival of Globe de la San Francisco - VIDEO (Captură video)

Potrivit site-ului festivalului, premiul pentru cel mai bun regizor a fost acordat atât lui Kiki Vasilescu, pentru filmul "Terapie pentru crimă/ Therapy for Murder", cât şi cineastului indian Rajat Kapoor, pentru "Ankhon Dekhi", dar şi vietnamezului Tony Bui, pentru "Throw Away".

Filmul "Terapie pentru crimă", în regia lui Kiki Vasilescu, un thriller cu elemente parodice cu cântăreaţa Claudia Pavel în rolul unei "Nikita autohtone", a avut premiera în cinematografele din România pe 3 octombrie 2014.

Filmul românesc independent "Terapie pentru crimă", în regia lui Kiki Vasilescu, este un thriller cu elemente parodice. Cântăreaţa Claudia Pavel (Cream) este în film o antieroină, Matilde, un personaj pur românesc prin dialog şi situaţii. Claudia este o Nikita autohtonă. Ea vrea să devină mercenar ca să scape de datorii, dar nu prea reuşeşte acest lucru. Producţia parodiază pe alocuri genul filmelor de acţiune cu o "femme fatale" protagonistă, care a luat amploare la Hollywood.

Scenariul filmului este semnat de Kiki Vasilescu, iar coloana sonoră a fost realizată de Bobby Stoica, fost membru al trupei Voltaj. Din distribuţia peliculei mai fac parte, printre alţii, Vlad Corbeanu, Cătălin Ciurdar şi Robert Radoveanu.

Scenariul filmului "Terapie pentru crimă" a fost adaptat într-un roman omonim, apărut la editura Tritonic, simultan cu filmul.

O versiune "work in progress" a peliculei a fost proiectată în cadrul Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film, care s-a desfăşurat la Bucureşti, în noiembrie 2013.

Filmările s-au desfăşurat exclusiv în Bucureşti, în regim independent. Nu s-a turnat în studio, preferându-se autenticitatea şi farmecul decorurilor naturale, bucureştenii având posibilitatea de a recunoaşte în film Centrul Vechi, Piaţa Universităţii, cheiul Dâmboviţei, parcul Tineretului. Filmările au început în luna iulie 2011 şi s-au desfăşurat pe parcursul a 40 de zile, bugetul producţiei fiind de 200.000 de dolari, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici