La o grădină zoologică din SUA s-a născut o girafă fără pete. Specialiştii spun că este un caz extrem de rar

O girafă fără pete de la o grădină zoologică din Tennessee, Statele Unite, poate părea simplă, dar cu siguranţă nu este ceva obişnuit.

934 afișări
Imaginea articolului La o grădină zoologică din SUA s-a născut o girafă fără pete. Specialiştii spun că este un caz extrem de rar

Sursa foto: Facebook/Brights Zoo

Girafa reticulată femelă s-a născut pe 31 iulie la grădina zoologică Brights Zoo din Limestone, o comunitate rurală din nord-estul statului Tennessee.

David Bright, unul dintre proprietarii grădinii zoologice, a declarat că animalul de culoare maro este o raritate. Cercetările au găsit o altă girafă care s-a născut fără model la Tokyo în 1972 şi alte două înainte de aceasta. Petele servesc drept camuflaj pentru girafele din sălbăticie, relatează AP.

Bebeluşul încă fără nume este sănătos şi este expus la zoo împreună cu mama sa.

Grădina zoologică a luat măsura neobişnuită de a posta despre girafă pe pagina sa de Facebook, în încercarea de a contribui la eforturile de conservare, a declarat Bright.

"În general, nu postăm niciun bebeluş în grădina zoologică, dar, fiind vorba de o situaţie unică, am ştiut că va atrage multă atenţie asupra girafelor, ceea ce ne va ajuta să îndreptăm oamenii în direcţia corectă: «Hei, iată cum puteţi ajuta girafele din sălbăticie»", a spus el.

Numărul de animale din sălbăticie a scăzut în ultimele decenii, potrivit Giraffe Conservation Foundation. În Africa existau aproximativ 155.000 de girafe în anii 1980, faţă de aproximativ 117.000 în prezent.

"Credem că numărul girafelor a scăzut cu aproximativ 30% în ultimii 30-35 de ani, cu toate acestea, vedem, de asemenea, că eforturile de conservare fac diferenţa", a declarat directorul fundaţiei, Stephanie Fennessy, într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici