Marea de la munte. Locul din Transilvania unde poţi să te plimbi cu caiacul şi să faci surf cu placa electrică

  • La doar 30 de km de Cluj, la poalele munţilor Apuseni, lacul Tarniţa te duce cu gândul la Elveţia
  • Dacă ajungi în inima Transilvaniei poţi să stai toată ziua pe lac sau să faci drumeţii
  • Pentru o oră cu caiacul, Iulia şi Ionel au plătit câte 30 de lei fiecare
4622 afișări

Vara încă nu s-a terminat aşa că mai ai timp să îţi plănuieşti o vacanţă! Dacă Transilvania se află pe lista ta, trebuie să mergi să descoperi comorile Munţilor Apuseni. Ascuns între păduri, Lacul Tarniţa îţi oferă linişte, privelişti de nedescris dar şi senzaţii tari. Szili şi Romana şi-au deschis o mică afacere pe malul lacului şi zeci de turişti vin zilnic să se plimbe cu caiacul sau să facă surf pe placa electrică. O altă variantă, tot mai căutată în ultimii ani, este şi standup paddleboarding-ul. Pentru o zi întreagă plăteşti 100 de lei.

Dacă nu îţi place apa, poţi să alegi drumeţiile. După 20 de minute de mers prin pădure ajungi la Piatra lui Lucaci, unde ai o panoramă demnă de postat pe Instagram. Iulia şi Ionel au vrut să se bucure de vremea încă frumoasă, iar la Tarniţa au găsit cea mai bună variantă, spun ei.

„Mi se pare super tare. Cred că zona asta a Clujului oferă multe posibilităţi de activităţi în aer liber“, spune Ionel, în timp ce Iulia, o altă turistă, este emoţionată: „Am puţine emoţii pentru că e prima dată când mă dau cu caiacul.”

„Acum, de când cu pandemia, toată lumea caută prin împrejurimi. Nu mai călătoresc în Grecia, Thailanda sau unde merg de obicei românii şi atunci vin la Tarniţa. Noi oferim caiace de închiriat şi standup paddleboarding-uri. Oferim cu caiacul cam 15 minute pe lac, după care 20 de minute drumeţie până sus pe Piatra lui Lucaci, şi înapoi încă o oră sau două în funcţie de condiţia fizică a persoanei. Turul costă 150 de lei de persoană”, explică Szili Szekely, administrator afacere.

„Este o zonă foarte frumoasă de drumeţie, traseul nu este unul greu, nu necesită echipament special şi pozele sunt absolut bestiale pentru Instagram, Facebook”, spune şi Romana Pintea, administrator afacere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici