Lady Gaga şi vicepreşedintele SUA Joe Biden participă la o campanie împotriva agresiunilor sexuale

Lady Gaga i se va alătura vicepreşedintelui american Joe Biden pentru a atrage atenţia asupra agresiunilor sexuale în cadrul unui miting al Universităţii din Nevada, pe 7 aprilie, pentru a continua campania de conştientizare asupra acestei probleme, informează contactmusic.com.

1004 afișări
Imaginea articolului Lady Gaga şi vicepreşedintele SUA Joe Biden participă la o campanie împotriva agresiunilor sexuale

Lady Gaga şi vicepreşedintele SUA Joe Biden participă la o campanie împotriva agresiunilor sexuale (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Cei doi s-au întâlnit prima oară la premiile Oscar din Februarie 2016, când Biden a fost invitat pentru a prezenta momentul artistic al lui Lady Gaga "Til It Happens to You", un documentar despre agresiunile sexuale din campusurile studenţeşti din SUA.

Vicepreşedintele american, autorul legii care pedepseşte violenţa împotriva femeilor s-a folosit de prezenţa sa pe cea mai mare scenă din Hollywood pentru a atrage atenţia asupra campaniei sale "It's On Us", care pledează pentru responsabilitatea colectivă pentru a pune capăt asaltului de agresiuni sexuale care se petrec în campusurile americane.

Acum, superstarul pop, victimă a unui viol, va reapărea alături de Joe Biden la mitingul Universităţii din Nevada, pe 7 aprilie, pentru a continua campania de conştientizare asupra acestei probleme.

Într-un interviu pentru Billboard.com pentru a promova evenimentul, Biden a lăudat eforturile lui Lady Gaga pentru a ajuta alte victime ale asalturilor sexuale să povestească despre propriile lor experienţe.

"Lady Gaga este o femeie curajoasă şi sinceră", a declarat acesta. "Este o supravieţuitoare care a avut curajul de a vorbi şi ştiu cât de dificil poate fi. Am discutat îndelung şi îi admir curajul. Acest lucru este vizibil. Încurajează multe femei să vină în faţă şi să vorbească.”

Cântăreaţa care a dezvăluit în 2014 că a fost violată de un producător pe când avea 19 ani, a subliniat în mesajul său de solidaritate din timpul spectacolului galei premiilor Oscar invitând alte 50 de victime ale abuzurilor sexuale, care aveau inscripţionate pe antebraţe propoziţii drept "Nu e vina ta", "De neoprit", "Supravieţuitor". În încheierea cântecului emoţionant, toţi aceştia şi-au ridicat braţele în timp ce vedetele de film i-au ovaţionat.

Gaga a vorbit ulterior despre importanţa nominalizării sale la Oscar pentru cel mai bun cântec, alături de care a lucrat cu compozitoarea Diane Warren.

"Nominalizarea împrumută voce victimelor şi supravieţuitorilor din lume", a adăugat aceasta după ce lista scurtă a nominalizaţilor Oscar pentru cel mai bun cântec a fost anunţată în ianuarie 2016. "Mulţumesc Academiei pentru că a recunoscut iniţiativa oamenilor care s-au întâlnit pentru crearea acestui film şi cântec în numele asalturilor sexuale. Eu şi cu Diane suntem onorate că reprezentăm vocile atâtor supravieţuitori.”

Gaga şi Warren au pierdut Oscarul pentru cel mai bun cântec original, câştigătorul fiind Sam Smith, care a triumfat cu melodia "Writing's on the Wall" din filmul seriei James Bond "Spectre".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici