Legea nu mai permite îndepărtarea prezervativului în timpul actului sexual, fără consimţământul partenerului

California devin primul stat american care interzice îndepărtarea prezervativului în timpul actului sexual fără a avea consimţământul partenerului, potrivit legii semnate de guvernatorul Gavin Newsom.

58702 afișări
Imaginea articolului Legea nu mai permite îndepărtarea prezervativului în timpul actului sexual, fără consimţământul partenerului

Legea nu mai permite îndepărtarea prezervativului în timpul actului sexual, fără consimţământul partenerului

Noua hotărâre aduce modificări Codului Civil şi fapta se încadrează în definiţia de agresiune sexuală. Victimele pot acţiona în instanţă hărţuitorii şi pot cere daune.
 
Astfel, dacă nu ai acordul verbal al partenerului, nu-ţi mai poţi scoate prezervativul în timpul actului sexual.
 
Cristina Garcia, membră a Congresului Femeilor Democrate, a încercat să incrimineze actul în 2017, după ce un studiu al Universităţii Yale a arătat că procedura de înlăturare a prezervativului în timpul actului sexual reprezintă o tendinţă în creştere, aplicată atât în cazul femeilor cât şi a bărbaţilor gay. La acel moment, analiştii legislativi au considerat că este dificil să se demonstreze în instanţă că făptuitorul a acţionat cu bună ştiinţă şi nu accidental.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici