Legende şi poveşti celebre revăzute în premierele weekendului din cinematografele româneşti

Legende şi poveşti sunt revizitate în premierele weekendului din cinematografele româneşti, de la producţii care au făcut istorie în cinematografia autohtonă până la personaje şi cărţi cunoscute, toate apar pe marele ecran în producţii noi sau înnoite.

601 afișări
Imaginea articolului Legende şi poveşti celebre revăzute în premierele weekendului din cinematografele româneşti

sursa FOTO: Facebook

Pelicula lui Lucian Pintilie, ”Balanţa” revine în cinematografe într-o formulă restaurată restaurată în format digital 4K. „Balanţa” este o co-producţie româno-franceză şi a avut premiera în 1992, la Festivalul de la Cannes. Filmul prezintă povestea unei tinere profesoare şi a unui medic dintr-un spital local, care încearcă să facă faţă ultimelor zile ale comunismului şi luptă pentru normalitate într-o Românie marcată de stereotipuri. Din distribuţie fac parte Maia Morgenstern, Răzvan Vasilescu, Victor Rebengiuc, Marcel Iureş şi mulţi alţi actori români de renume. Negativul original al filmului a fost digitializat în laboratorul Hiventy, din Franţa, iar restaurarea în 4K a fost realizată în România de studioul Avanpost Media, cu sprijinul şi consultanţa directorului de imagine Florin Mihăilescu, un apropiat al regizorului Lucian Pintilie. Procesul de restaurare a durat peste 6 luni, a vizat îmbunătăţirea imaginii şi a sunetului şi transpunerea filmului în format digital 4K.
Versiunea restaurată a filmului „Balanţa” a avut premiera mondială în luna octombrie 2019, la Lumière - Grand Lyon Film Festival, în prezenţa doamnei Marie-France Ionesco şi a regizorului francez Christian Carion.

Noua variantă a unuia dintre cele mai importante filme româneşti din anii '90 se simte aşa: https://youtu.be/6PktLxhgkKQ

”Păsări de pradă şi fantastica Harley Quinn/ Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn” o are în rolul principal pe Margot Robbie. Alături de ea sunt Ewan McGregor, Mary Elizabeth Winstead şi Derek Wilson. După ce drumurile ei şi a lui Joker se despart, Harley Quinn face echipă cu super-eroii Black Canary, Huntress şi Renee Montoya pentru a salva o tânără fată din mâinile unui temut criminal.

Aventura arată aşa https://www.youtube.com/watch?v=UKLuFWLxm14

Comunismul din Ungaria are supereroii săi comici. ”Tovarăşul Dracula/ Drakulics elvtárs”, în regia lui Márk Bodzsár, imaginează acţiunile poliţiei secrete din vremea comunismului maghiar împotriva celebrului conte transilvănean.

Ameninţarea care provoacă râsul se vede aşa: https://youtu.be/0P3zBjZ9Wmg

Animaţia ”Latte şi cristalul fermecat/ Latte & the Magic Waterstone” spune povestea micii aricioaice Latte care se vede obligată să lupte cu seceta cu mijloacele magiei. Fiind prinţesă şi neînfricată nu face lucrurile să fie mai uşor de obţinut. Ba chiar dimpotrivă.

Desenele animate îşi spun povestea astfel: https://youtu.be/Uru8lhJdcuI

”Fiicele doctorului March/ Little Women”, în regia Gretei Gerwig le are în roluri principale pe Meryl Streep, Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Florence Pugh, Eliza Scanlen, Laura Dern şi Emma Watson. Este a şaptea oară când romanul scris de Louisa May Alcott în 1868 ajunge pe ecrane. Gerwig reuşeşte să arate că povestea romantică a surorilor crescute de o mamă singură e valabilă în orice epocă.

Romantismul emancipării din secolul XIX are următoarea dinamică: https://youtu.be/MIdB3ZheQFE

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici