Leonardo DiCaprio şi Mark Ruffalo promovează energia regenerabilă - VIDEO

Actorii Leonardo DiCaprio şi Mark Ruffalo au lansat o nouă campanie ecologică, 100%, prin care se doreşte promovarea accesului la resurse regenerabile de energie pentru locuitorii din Statele Unite ale Americii, informează contactmusic.com.

156 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio şi Mark Ruffalo promovează energia regenerabilă - VIDEO

Leonardo DiCaprio şi Mark Ruffalo promovează energia regenerabilă - VIDEO

Cele două staruri, parteneri în filmul "Shutter Island" (2010), de Martin Scorsese, şi-au lansat proiectul joi, la New York, cerând colegilor activişti să le susţină cauza şi făcând lobby pentru adoptarea unor legi care ar sprijini mai mult lupta pentru salvarea planetei şi ar duce, de asemenea, la creşterea economiei.

"Aceasta este o mişcare de mici dimensiuni, dar ambiţia ei este absolut revoluţionară. Energia curată duce la creşterea economiei locale", a spus DiCaprio la evenimentul de lansare.

"Este cea mai mare ameninţare asupra omenirii şi ar trebui să se ia măsuri serioase de rezolvare şi nu trebuie să renunţăm la nimic pentru a face asta. Vom colecta Soarele şi vântul, în fiecare zi", a spus, la rândul său, Ruffalo.

Lansarea campaniei 100% a fost făcută la câteva ore după ce papa Francisc a vorbit despre schimbările climatice şi a îndemnat populaţia lumii la acţiune împotriva acestora.

Cei doi actori şi-au unit forţele şi anul trecut, luând parte la marşul Big Apple's People's Climate Change care a precedat summitul Naţiunilor Unite pentru probleme de mediu.

Leonardo DiCaprio, în vârstă de 40 de ani, este mesager al păcii pentru climă din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), din 2014. Vedeta americană a înfiinţat, în 1998, Fundaţia Leonardo DiCaprio, a cărei misiune este protejarea ultimelor locuri cu adevărat sălbatice de pe Terra şi construirea unei relaţii mai armonioase între umanitate şi lumea naturală în generală, potrivit unei declaraţii a Naţiunilor Unite. Fundaţia lui DiCaprio a contribuit financiar la programele de protejare a tigrilor din Nepal, elefanţilor din sălbăticie şi a faunei oceanice, inclusiv a rechinilor.

De cealaltă parte, Mark Ruffalo, în vârstă de 47 de ani, a înfiinţat, în 2011, organizaţia Water Defense, care promovează accesul la apă potabilă ca drept fundamental al omului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici