Liggy, labradorul care i-a oferit independenţă stăpânei sale aflate în scaun cu rotile

Labradorul Liggy, un câine de asistenţă care o ajută pe stăpâna sa, o britanică aflată în scaun cu rotile, atât la serviciu, cât şi acasă, este un exemplu al modului în care animalele pot să îi ajute pe oamenii cu handicap să devină independenţi, potrivit The Sun.

99 afișări
Imaginea articolului Liggy, labradorul care i-a oferit independenţă stăpânei sale aflate în scaun cu rotile

sursa FOTO: Twitter

Câinele o ajută pe Nicki Berry şi la serviciu şi acasă: deschide uşi, aduce diverse lucruri şi pune chiar şi rufele în maşina de spălat.

Nicki Berry, din oraşul britanic Goole, East Yorks, lucrează în domeniul cursurilor prin corespondenţă, are 48 de ani şi a rămas paralizată în 2015, în urma unei afecţiuni la coloana vertebrală. În plus, femeia suferă de tremor esenţial încă din copilărie. Ea şi Neil, soţul ei, care o îngrijeşte, au apelat la asociaţia Canine Partners pentru a aduce în casă un câine de asistenţă.

În afară de faptul că o ajută pe Nicki la serviciu, unde Liggy are chiar şi ecuson şi numele scris pe birou, câinele contribuie şi la ridicarea moralului colegilor stăpânei sale.

"Numele pe care le avem pe birou sunt Nicki şi Liggy. Suntem pereche. Este uimitoare", a povestit femeia.

De altfel, la serviciu, Liggy este privită ca un membru al echipei.

Iar Nicki spune că labradorul i-a schimbat viaţa. Femeia compară câinele cu un "televizor care este pe standby" şi adaugă faptul că, şi atunci când se odihneşte în coşul de la birou, este gata să o ajute în câteva secunde.

Liggy i-a dat lui Nicki încredere să meargă la cafenea în pauzele de la muncă, iar, la nivel mai general, i-a oferit independenţă.

"Legătura pe care o avem este uriaşă, iar relaţia pe care o avem îmi permite să fac lucruri pe care nu puteam să le fac înainte să o am. Mi-a oferit independenţă", a spus Nicki Berry.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici