Locul obţinut de Paula Seling şi Ovi la Eurovision - o victorie obţinută după o tensiune extraordinară

Managerul Paulei Seling, Paul Nancă, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că rezultatul obţinut de aceasta şi Ovi, clasaţi pe locul al treilea în finala Eurovision, ce a avut loc sâmbătă seară la Oslo, este o victorie care a fost primită ca atare de cei doi muzicieni, după o tensiune extraordinară.

279 afișări
Imaginea articolului Locul obţinut de Paula Seling şi Ovi la Eurovision - o victorie obţinută după o tensiune extraordinară

Locul obţinut de Paula Seling şi Ovi la Eurovision - o victorie primită ca atare de cei doi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Paula Seling şi Ovi şi-au sărbătorit succesul, prin care au adus România pe locul al treilea în competiţia Eurovision - performanţă care a mai fost înregistrată o singură dată, în 2005, de Luminiţa Anghel şi Sistem -, printr-o petrecere în noaptea de sâmbătă spre duminică.

"A fost o tensiune extraordinară în timpul anunţării rezultatelor. Dincolo de jocurile politice sau de prietenie, primele trei piese clasate aduc un aer proaspăt", a declarat Paul Nancă, aflat la Oslo, adăugând că, dacă România ar fi o ţară ca Germania, câştigătoarea ediţiei de anul acesta a Eurovision, lucrurile ar putea sta altfel.

"Locul obţinut în contextul actual mi se pare o victorie şi a fost primită ca atare de Paula şi Ovi", a mai spus Nancă, directorul Fundaţiei Culturale Phoenix.

De asemenea, managerul Paulei Seling a spus că aceasta va colabora în continuare cu Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), stabilit de mai mulţi ani în Norvegia. Astfel, cei doi muzicieni au în lucru un album care va cuprinde piese semnate de amândoi şi urmează să susţină împreună concerte în România şi în străinătate.

"Au o prezenţă artistică, atât din punct de vedere componistic, cât şi al prestaţiei scenice, complementară", a apreciat Paul Nancă.

Concursul Eurovision a fost câştigat anul acesta de Germania, reprezentată de tânăra cântăreaţă Lena, în vârstă de 19 ani, cu melodia "Satellite", care a acumulat 246 de puncte. Locul al doilea a fost ocupat de reprezentanţii Turciei - maNga - cu piesa "We Could Be The Same" (170 de puncte).

România, reprezentată la Oslo de Paula Seling şi Ovi, cu piesa "Playing With Fire", a obţinut un total de 162 de puncte, din care punctajul maxim de 12 puncte a fost acordat de Republica Moldova, 10 puncte - Spania, Suedia, Norvegia şi Portugalia şi 8 puncte - Danemarca, Marea Britanie, Cipru şi Israel.

România a acordat 12 puncte reprezentanţilor Danemarcei, 10 puncte celor din Republica Moldova şi 8 puncte reprezentanţilor Turciei.

Anul trecut, România a fost reprezentată în competiţie de Elena Gheorghe, care a participat cu piesa "The Balkan Girls", ce s-a clasat pe locul al 19-lea în concurs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici