Maggie Smith, diagnosticată cu cancer la sân

Maggie Smith, recompensată cu două premii Oscar, a fost diagnosticată cu cancer la sân, însă actriţa britanică a anunţat că nu va renunţa la filmările pe care le are în program, printre care se numără cele pentru cea de-a şasea parte a seriei "Harry Potter", informează dailymail.co.uk.

209 afișări
Imaginea articolului Maggie Smith, diagnosticată cu cancer la sân

Maggie Smith, diagnosticată cu cancer la sân

Potrivit unor surse, actriţa în vârstă de 73 de ani a fost operată pentru îndepărtarea unei tumori la sân şi a urmat deja un ciclu de chimioterapie.

Prietenii său spun despre ea că se arată "ca de obicei, curajoasă şi stăpână pe sine". "Ultimul lucru pe care şi l-ar dori, ar fi să facă tam-tam pe subiectul acesta", au mai spus aceştia.

Dame Maggie Smith a indicat că nu va renunţa la filmările pentru cea de-a şasea parte a francizei de succes "Harry Potter", unde joacă rolul profesoarei Minerva McGonagall, deşi face radioterapie.

În plus, actriţa urmează să mai apară în filmul "From Time To Time", de Julian Fellowes, o adaptare a romanului "The Children Of Green Knowe", Lucy M. Boston. Filmările au fost amânate câteva săptămâni pentru ca actriţa să se refacă după tratamente.

Maggie este considerată una dintre cele mai mari actriţe britanice, având în spate o carieră prolifică atât pe scenele de teatru cât şi pe marile ecrane.

Actriţa a câştigat primul său premiu Oscar în 1969, pentru rolul din "The Prime Of Miss Jean Brodie". Al doilea premiu Oscar l-a primit în 1978, pentru "Hotel California". O nominalizare la premiile Academiei americane de film a obţinut-o pentru rolul contesei de Trentham din drama "Gosford Park" (2001). De asemenea, pentru partitura din "Tea With Mussolini", Maggie a primit unul din cele cinci BAFTA din cariera sa de peste 50 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici