Mai mulţi membri din conducerea de vârf a Twitter pleacă din companie - FOTO

Un număr de patru directori ai Twitter vor pleca din companie, a anunţat duminică seara directorul general Jack Dorsey, pe reţeaua de socializare, acestea fiind cele mai mari schimbări din conducere de la revenirea sa în funcţie, în condiţiile în care încearcă relansarea creşterii,transmite Reuters.

327 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi membri din conducerea de vârf a Twitter pleacă din companie - FOTO

Mai mulţi membri din conducerea de vârf a Twitter pleacă din companie

Directorul de media, Katie Jacobs Stanton, şeful pentru produse, Kevin Weil, directorul diviziei de inginerie, Alex Roetter, şi directorul pentru resurse umane, Brian "Skip" Schipper, vor părăsi compania, a arătat Dorsey.

Dorsey a apreciat activitatea celor patru directori şi a spus că este trist să facă acest anunţ.

Acţiunile Twitter au scăzut cu aproape 50% de la revenirea lui Dorsey în funcţia de director general, în iulie, şi sunt tranzacţionate în prezent sub preţul ofertei publice iniţiale, din cauza îngrijorării investitorilor că numărul utilizatorilor nu a crescut semnificativ, în pofida produselor noi lansate.

Duminică seara, Jason Toff, care conduce serviciul de streaming video al Twitter, Vine, a scris la rândul său pe reţeaua de socializare că va pleca pentru a lucra la Google, în domeniul realităţii virtuale.

În octombrie, la anunţarea rezultatelor financiare, Dorsey a vorbit despre angajări şi investiţii în talente, precum şi despre necesitatea unei "regândiri îndrăzneţe".

Twitter ar putea anunţa luni şi alte schimbări în conducere, inclusiv recrutarea unui nou director de marketing, potrivit unei persoane apropiate situaţiei.

Compania va anunţa în curând doi noi membri în conducere, a precizat sursa.

Dorsey a arătat că directorul operaţional Adam Bain va prelua responsabilităţi suplimentare, în urma plecărilor.

Directorul tehnic Adam Messinger se va ocupa de echipa de inginerie.

Weil, Stanton, Schipper şi Roetter sunt directorii cu rangul cel mai înalt care plecă din companie, în ultimele luni, dar mai mulţi alţi şefi ai Twitter au făcut deja acest lucru, de la revenirea co-fondatorului Dorsey, în iulie.

Dorsey, care este şi director general al companiei Square, furnizor de tehnologie destinată serviciilor financare, trebuie să prezinte un plan de schimbare a strategiei Twitter.

Twitter are uşor peste 300 de milioane de utilizatori şi a înregistrat în 2015 cea mai lentă creştere a numărului acestora, fiind eclipsată de serviciul foto Instagram al Facebook, care a depăşit anul trecut 400 de milioane de utilizatori.

De la revenirea sa ca CEO, Dorsey a lansat Moments, un produs care arată cele mai bune tweet-uri şi conţinuturi ale Twitter, a concediat 300 de angajaţi şi l-a angajat pe Omid Kordestani, fost director al Google, ca preşedinte executiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici