Majel Barrett Roddenberry, legendă a serialelor SF, a decedat

Actriţa Majel Barrett Roddenberry, văduva creatorului celebrului serial de televiziune "Star Trek", Gene Roddenberry, a decedat, joi, la vârsta de 76 de ani, din cauza leucemiei de care suferea, în locuinţa ei din Los Angeles, a anunţat familia sa.

15 afișări
Imaginea articolului Majel Barrett Roddenberry, legendă a serialelor SF, a decedat

Majel Barrett Roddenberry, legendă a serialelor SF, a decedat

Căsătoria, în 1969, cu Gene Roddenberry, care a decedat în 1991, i-a adus acesteia apelativul de "Prima doamnă a Star Trek-ului".

Majel a jucat în aproape toate episoadele de televiziune ale seriei "Star Trek", dar şi în filmele pentru marele ecran inspirate de acest serial tv.

Astfel, în seria iniţială a jucat rolul infirmierei Chapel, apoi şi-a împrumutat vocea computerului de bord al navetei Enterprise, pentru restul episoadelor serialului.

Majel Barrett Roddenberry terminase recent înregistrările pentru noul lungmetraj al francizei "Star Trek", regizat de J.J. Abrams, a cărui lansare este programată pentru mai 2009.

 


Majel Barrett Roddenberry - "Prima doamnă a Star Trek-ului"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici