Mălina Olinescu va fi înmormântată vineri. Slujba va fi scurtă, cu un singur preot, în exteriorul capelei

Arhiepiscopia Bucureştilor a aprobat doar oficierea rânduielii speciale de înmormântare pentru sinucigaşi în cazul Mălinei Olinescu, ca atare ceremonia va fi scurtă, cu un singur preot, în exteriorul capelei cimitirului "Sfânta Vineri" din Bucureşti.

1871 afișări
Imaginea articolului Mălina Olinescu va fi înmormântată vineri. Slujba va fi scurtă, cu un singur preot, în exteriorul capelei

Mălina Olinescu va fi înmormântată vineri. Slujba va fi scurtă, cu un singur preot, în exteriorul capelei (Imagine: Cristi Preda/Mediafax Foto)

"Ca răspuns la cererea doamnei Doina Spătaru, care a solicitat oficierea obişnuitei slujbe de înmormântare pentru artista Mălina Olinescu, precizăm că, din primele cercetări ale organismelor abilitate privind circumstanţele morţii Mălinei Olinescu rezultă că cea mai probabilă cauză a decesului artistei a fost sinuciderea. În plus, din relatările celor apropiaţi reiese că artista Mălina Olinescu ar fi afirmat public de mai multe ori că intenţionează să se sinucidă, ceea ce denotă o atitudine necreştină", se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

Potrivit Patriarhiei, sinuciderea este un păcat greu condamnat de Biserică, iar canoanele bisericeşti nu permit oficierea obişnuitei slujbe de înmormântare pentru sinucigaşi, această măsură având rol pedagogic, cu scopul prevenirii şi descurajării unor astfel de cazuri.

"Din motive de ordin pastoral pentru consolarea familiei îndurerate, Arhiepiscopia Bucureştilor a aprobat doar oficierea rânduielii speciale de înmormântare pentru sinucigaşi a artistei Mălina Olinescu. Ca atare, slujba va fi oficiată pe scurt de un singur preot în exteriorul capelei cimitirului "Sfânta Vineri" din Bucureşti", se mai arată în comunicatul citat.

Patriarhia a precizat că dacă, în urma cercetărilor se va dovedi o altă cauză a morţii Mălinei Olinescu, atunci slujba oficiată acum pe scurt se va completa cu celelalte părţi ale slujbei de înmormântare obişnuite.

Înmormântarea Mălinei Olinescu, care trebuia să aibă loc joi, a fost amânată pentru vineri, întrucât familia crede că artista nu s-a sinucis şi doreşte să obţină de la Patriarhie dreptul de a o înmormânta creştineşte, declara, miercuri, pentru MEDIAFAX Petre Geambaşu, prieten al familiei cântăreţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici