Martin Scorsese va regiza un film despre un maestru al cinematografului mut

Martin Scorsese intenţionează să regizeze un film despre George Méliès, un pionier al cinematografului mut, în care vor juca Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen şi Chloe Moretz, informează totalfilm.com.

10 afișări
Imaginea articolului Martin Scorsese va regiza un film despre un maestru al cinematografului mut

Martin Scorsese va regiza un film despre un maestru al cinematografului mut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lucrând de curând cu Ben Kingsley la "Shutter Island", Martin Scorsese l-a convins pe actorul britanic să apară şi în următorul său proiect cinematografic, intitulat "The Invention Of Hugo Cabret", o adaptare a romanului omonim scris de Brian Selznick.

Ben Kingsley va interpreta rolul regizorului George Méliès, un cineast francez inovator, un pionier al filmului mut. Printre creaţiile sale se numără "Le voyage dans la lune", realizat în 1902, un scurtmetraj de 14 minute, plin de fantezie, considerat un clasic al filmelor mute.

Sacha Baron Cohen va interpreta rolul unui şef de gară din Parisul anilor '30. În clădirea acelei staţii de tren trăieşte orfanul Hugo Cabret, interpretat de Asa Butterfield, cunoscut pentru rolul din "The Boy In The Striped Pyjamas/ Băiatul în pijama vărgată" (2008).

Chloe Moretz o va juca pe excentrica Isabelle, care ţine un mic chioşc cu jucării în acea staţie de tren.

Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Taxi Driver/ Şoferul de taxi" (1976), "Raging Bull/ Taurul furios" (1980) şi "Goodfellas/ Băieţi buni" (1990). Câştigător al unor premii prestigioase în anii '70 - '80 - Globul de Aur, BAFTA, Premiul Sindicatului american al regizorilor de film, Scorsese a fost recompensat cu premiul Oscar pentru regie abia în 2007, pentru filmul "The Departed/ Cârtiţa".

Ben Kingsley este un actor britanic nominalizat de patru ori la Oscar, câştigând o dată acest premiu, graţie rolului din "Gandhi", în 1983. Celelalte nominalizări au venit în urma rolurilor din lungmetrajele "Bugsy", "Sexy Beast" şi "House of Sand and Fog".

Actorul Sacha Baron Cohen a devenit celebru datorită filmului "Borat! - Învăţături din America pentru ca toată naţia Kazahstanului să profite", un fals documentar despre un jurnalist kazah care pleacă să descopere Statele Unite. Baron Cohen a primit pentru acest rol un Glob de Aur, în 2007. "Borat", lansat de 20th Century Fox în noiembrie 2006, a avut încasări de 261 de milioane de dolari în lumea întreagă şi a obţinut o nominalizare la ediţia din 2007 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun scenariu adaptat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici