Marvel Comics va introduce în volumele sale o adolescentă musulmană în rol de super-erou

Compania de benzi desenate Marvel Comics va introduce în volumele sale un nou super-erou, adolescenta musulmană în vârstă de 16 ani Kamala Khan, pentru a reflecta diversitatea tot mai mare a cititorilor săi.

137 afișări
Imaginea articolului Marvel Comics va introduce în volumele sale o adolescentă musulmană în rol de super-erou

Marvel Comics va introduce în volumele sale o adolescentă musulmană în rol de super-erou

Noul personaj locuieşte alături de părinţii ei pakistanezi, foarte conservatori, şi de fratele ei, în New Jersey. Kamala Khan va debuta în revistele Marvel în luna ianuarie şi va apărea apoi într-o serie lunară de benzi desenate, începând din 6 februarie.

"Este foarte important să spunem poveşti care reflectă lumea în permanentă schimbare în care trăim, iar faptul de a fi un musulman american este parte a acestui lucru", a precizat Sana Amanat, editorul noii serii de benzi desenate, care a coordonat şi volumele din alte două serii precedente - "Ultimate Spider-Man" şi "Ultimate X-Men".

Deşi sursa de inspiraţia pentru noua serie de benzi desenate provine din dorinţa ei de a explora specificul vieţii din comunităţile de musulmani americani, Sana Amanat spune că noua serie nu va explora ce înseamnă să fii musulman, pakistanez sau american.

"Noul volum va fi despre o adolescentă care încearcă să îşi dea seama cine este şi despre ce se petrece cu ea atunci o serie de lucruri minunate i se întâmplă chiar ei", a adăugat Sana Amanat.

Personajul Kamala Khan este ea însăşi o mare admiratoare a benzilor desenate şi, după ce îşi descoperă super-puterile - este poliformă, fiind capabilă să îşi lungească braţele şi picioarele şi să îşi schimbe forma -, decide să îşi ia numele de "Domnişoara Marvel". Acest nume era folosit de Carol Danvers, un personaj de benzi desenate pe care Kamala l-a admirat dintotdeauna.

Scriitoarea G. Willow Wilson, convertită la islam, şi artistul grafic Adrian Alphona coordonează acest proiect, care a debutat în urmă cu 18 luni.

G. Willow Wilson spune că a conceput acest personaj ca pe o persoană reală, pentru ca cititorii, în special fetiţele şi adolescentele, să poată să se identifice cu ea.

Kamala Khan va experimenta sentimentele uzuale prin care trece orice adolescent - angoasă, confuzie, faptul de a fi un paria - şi va trebui să facă faţă aşteptărilor înalte ale părinţilor ei şi câteva probleme la liceu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici