Masa de Crăciun devine o provocare. Câte ”E”-uri pui pe masa de sărbătoare?

A mai rămas puţin până la Crăciun şi gospodinele sunt deja în alertă. Ce cumpăr, ce gătesc, cu ce să-mi surprind familia anul acesta?

265 afișări
Imaginea articolului Masa de Crăciun devine o provocare. Câte ”E”-uri pui pe masa de sărbătoare?

Sursa foto: profimedia

După aproape doi ani de restricţii încercăm să ieşim cumva din cotidian şi să pregătim cele mai frumoase sărbători. Desigur asta presupune şi o masă bogată. Dar în goana după festivism ar trebui să ţii seama şi de cât sunt de sănatoase produsele pe care vrei să le pui pe masă.

Info Cons a realizat un studiu potrivit căruia La 100g de mâncare putem ajunge chiar şi la 167 de E-uri (aditivi alimentari), 31g de sare (15.5 plicuri de sare) şi 71g de zahăr (14 plicuri de zahăr).

Cantitatea de sare recomandată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 5 grame/zi. În acest context, putem observa că la o singură masă regăsim aproape întreaga cantitate recomandată pentru toată ziua sau chiar o putem depăşi.

Produsele precum crema de brânză, şuncă, maioneză sau ketchup sunt uzuale în masa de sărbători a românilor, de aceea preşedintele Info Cons semnalează faptul că înainte de a le cumpăra trebuie să ne uităm pe etichetă şi să alegem responsabil.

O altă bombă alimentară este reprezentată de bomboanele de pom. O încântare pentru copii.

Trebuie să ţii însă cont de faptul că ele pot conţine peste 70% zaharuri din glucide pentru 100 de grame de produs, arată studiul realizat de Info Cons.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici