Matt Damon şi Josh Brolin, roluri principale într-un film al fraţilor Coen

Actorii Matt Damon şi Josh Brolin urmează să joace în remake-ul filmului "True Grit", considerat a fi o adevărată legendă a genului western, care i-a adus premiul Oscar actorului John Wayne, noua abordare urmând să fie în regia fraţilor Ethan şi Joel Coen.

20 afișări
Imaginea articolului Matt Damon şi Josh Brolin, roluri principale într-un film al fraţilor Coen

Fraţii Ethan şi Joel Coen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Paramount Pictures şi fraţii Coen avansează foarte repede în realizarea acestui proiect cinematografic, obţinând mai întâi semnătura lui Jeff Bridges şi acum pe cele ale lui Matt Damon şi Josh Brolin.

Matt Damon va interpreta rolul unui şerif texan care urmăreşte un bandit împreună cu un reprezentant al legii, interpretat în filmul original din 1969 de John Wayne, care a câştigat Oscarul pentru acest rol.

Filmul va fi produs şi distribuit de studiourile Paramount şi nu va fi un remake tradiţional, ci va rămâne fidel mai mult cărţii scrise de Charles Portis decât filmului original.

Cartea lui Charles Portis descrie povestea unei tinere fete de 14 ani, care, împreună cu un bătrân şerif american şi cu un alt om al legii, îi urmăreşte pe asasinii tatălui ei, pe teritoriul ostil indian.

În timp ce filmul original a fost centrat pe interpretarea lui John Wayne, versiunea fraţilor Coen va fi realizată din perspectiva tinerei fete. Scenariul acestui remake este semnat tot de fraţii Coen.

Jeff Bridges şi Josh Brolin au mai colaborat deja cu fraţii Coen. Bridges l-a portretizat pe Jeffrey "The Dude" Lebowski în comedia neagră a fraţilor Coen "Marele Lebowski", în 1998, iar Josh Brolin l-a interpretat pe Llewelyn Moss în filmul "Nu există ţară pentru bătrâni", regizat de Ethan şi Joen Coen, pe baza unui roman de Cormac McCarthy.

De curând, Fraţii Coen au terminat filmările la lungmetrajul "A Serious Man", la care tot ei semnează şi scenariul.

Fraţii Coen au primit numeroase premii la Festivalul de Film de la Cannes, printre care un Palme d'Or, în 1991, pentru "Barton Fink", şi premiul Oscar, în 2007, la categoriile "Cel mai bun film", "Cea mai bună regie" şi "Cel mai bun scenariu" pentru producţia "Nu există ţară pentru bătrâni".

Matt Damon a câştigat premiul Oscar, în 1997, împreună cu actorul şi bunul său prieten Ben Affleck, pentru scenariul filmului "Good Will Hunting".

Ulterior, seria "Ocean's" şi "Jason Bourne" i-au adus statutul de star la Hollywood şi, totodată, numeroase colaborări cu regizori şi actori de succes. Astfel a jucat, printre altele, în "Cârtiţa", regizat de Martin Scorsese, "Agenţia secretă", de Robert de Niro, şi "Syriana", de Stephen Gaghan. El apare pe afişul filmului "The Informant!" regizat de Steven Soderbergh şi în drama "Invictus" regizată de Clint Eastwood.

Josh Brolin a jucat recent în "W." şi "Milk - Preţul succesului". El va fi prezent pe afişul filmului "Wall Street 2: Money Never Sleeps" regizat de Oliver Stone şi în pelicula "Jonah Hex", ce va fi lansată în iunie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici