Metallica, AC/DC şi Foo Fighters - câştigători ai Classic Rock Awards (Video)

Sărbătorirea împlinirii a zece ani de existenţă a revistei Classic Rock a prilejuit celebrarea unor nume sonore din industria muzicii rock, precum Metallica, AC/DC, Foo Fighters, Ozzy Osbourne şi Whitesnake, în cadrul unei gale care a avut loc la Londra, informează BBC News Online.

19 afișări
Imaginea articolului Metallica, AC/DC şi Foo Fighters - câştigători ai Classic Rock Awards (Video)

Trupa Foo Fighters

Potrivit BBC News Online, David Grohl, solistul Foo Fighters, formaţie care a fost declarată Cea mai bună trupă a anului, a mulţumit organizatorilor pentru acest prestigios premiu printr-un discurs înregistrat pe suport video.

Veteranii de la Whitesnake au fost recompensaţi cu premiul pentru cel mai bun album al anului, pentru albumul lor lansat în 2008, intitulat "Good To Be Bad".

Ozzy Osbourne a primit Living Legend Award (Legendă vie), premiu care i-a fost înmânat de Slash, fostul chitarist al trupei Guns N' Roses.

Paul Stanley, chitaristul trupei Kiss, a primit titlul de Showman-ul anului, iar rockerii australieni de la Airbone au primit premiul pentru Cea mai bună trupă de debut.

Led Zeppelin au câştigat premiul pentru Cel mai bun concert al anului, cu ocazia concertului lor unic, susţinut în decembrie 2007 pe O2 Stadium din Londra, ca un tribut adus lui Ahmet Ertegun, fostul director al legendarei case de discuri Atlantic Records. A fost primul lor concert împreună din ultimii 19 ani.

AC/DC a câştigat premiul Cel mai bun DVD al anului pentru "Plug Me In", iar Metallica a câştigat premiul pentru Cea mai bună reeditare a anului, pentru relansarea primelor trei albume ale trupei.

Syd Barrett, chitaristul trupei Pink Floyd, care a decedat în 2006, a fost omagiat postum, fiindu-i acordat Inspiration Award. Premiul a fost ridicat de către sora acestuia, Rosemary.

Scott Reiley, editorul şef al revistei Classic Rock, a declarat că "Classic Rock Roll of Honour sărbătoreşte muzica rock şi reprezintă o recunoaştere a faptului că aceasta este cel mai vibrant din toate genurile muzicale".

Câştigătorii premiilor au fost desemnaţi prin voturile cititorilor revistei Classic Rock şi au fost anunţate în cursul unei ceremonii de gală ce a avut loc la Park Lane Hotel din Londra.

Foo Fighters - "Times like these"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici