Metallica, desemnată cea mai influentă trupă din ultimii 30 de ani

Metallica a fost desemnată cea mai influentă trupă din ultimii 30 de ani, într-un sondaj realizat de revista muzicală britanică Kerrang!.

382 afișări
Imaginea articolului Metallica, desemnată cea mai influentă trupă din ultimii 30 de ani

Metallica, desemnată cea mai influentă trupă din ultimii 30 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Faptul că cititorii revistei Kerrang! au decis că Metallica este trupa care le-a influenţat cel mai mult vieţile îmi creează o senzaţie caldă şi ameţitoare. Îmi amintesc şi acum de primul număr al revistei, apărut în 1981. Am făcut un veritabil pelerinaj în Marea Britanie, pentru că eram obsedat de stilul new wave din heavy metal-ul britanic. Am călătorit peste tot în acea ţară şi acel prim număr al revistei m-a însoţit peste tot", a declarat Lars Ulrich, toboşarul trupei Metallica, citat de contactmusic.com.

Lars Ulrich a ţinut să aducă cu această ocazie un omagiu şi grupului britanic Iron Maiden, clasat pe locul al treilea în acest sondaj, imediat după trupa americană Green Day.

"Iron Maiden reprezintă imaginea tuturor acelor lucruri pe care am dorit vreodată să le realizăm", a spus Ulrich.

Pe locurile următoare din acest sondaj s-au clasat, în ordine, trupele Slipknot, My Chemical Romance, Linkin Park, Bullet for my Valentine, Blink 182, Ozzy Osbourne şi Foo Fighters.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor '80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului thrash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor. Trupa a susţinut trei concerte în România, cel mai recent în vara anului trecut, în cadrul Festivalului Sonisphere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici