Michael Douglas, onorat de AFI cu un premiu pentru întreaga carieră

Michael Douglas va fi onorat de Institutul American de Film (AFI) cu premiul pentru întreaga carieră în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe Los Angeles, pe 11 iunie 2009, relatează Variety.

29 afișări
Imaginea articolului Michael Douglas, onorat de AFI cu un premiu pentru întreaga carieră

Michael Douglas, onorat de AFI cu un premiu pentru întreaga carieră

Potrivit sursei citate, tatăl lui Michael Douglas, Kirk, a primit acelaşi premiu în anul 1991.

"Mă simt onorat şi copleşit că am fost inclus într-un grup de cineaşti atât de prestigios. Sunt în special emoţionat că i-am urmat tatălui meu, 18 ani mai târziu", a declarat Michael Douglas.

Howard Stringer, preşedintele AFI, a spus despre Michael Douglas că, "deşi este apreciat ca fiind unul dintre cei mai buni actori, Michael este şi un producător de film foarte merituos, fiind un artist ale cărui filme au intrat în panteonul filmului american".

Douglas a câştigat premiul Oscar pentru rolul său din "Wall Street" şi a produs "Zbor deasupra unui cuib de cuci", care a câştigat cinci premii ale Academiei Americane de Film, în 1975.

Actorul va apărea în curând în thriller-ul lui Peter Hyams, "Beyond a Reasonable Doubt", şi în comedia lui Mark Waters, "Ghosts of Girlfriends Past".

Printre cei care au primit AFI Award în anii anteriori se numără Warren Beatty, în 2007, Al Pacino, Sean Connery, Robert de Niro, Meryl Streep, Steven Spielberg şi Elizabeth Taylor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici