Michelle Obama nu i-a spus Carlei Bruni că a fi Prima Doamnă este "un infern", afirmă Casa Albă

Ambasada Franţei în SUA şi preşedinţia americană au dezminţit joi că Michelle Obama i-ar fi spus lui Carla Bruni că a trăi la Casa Albă este "un infern", afirmaţie inclusă într-o nouă carte despre soţia preşedintelui francez, ai cărei autori susţin în continuare declaraţia.

154 afișări
Imaginea articolului Michelle Obama nu i-a spus Carlei Bruni că a fi Prima Doamnă este "un infern", afirmă Casa Albă

Michelle Obama nu i-a spus Carlei Bruni că a fi Prima Doamnă este "un infern", afirmă Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Doamna Bruni-Sarkozy se desolidarizează complet de conţinutul cărţii «Carla et les ambitieux», care nu a fost autorizată (de aceasta), iar autorii sunt singuri responsabili de conţinutul acesteia", a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei, Emmanuel Lenain, într-un comunicat în engleză.

"Cuvintele atribuite Primei Doamne a Statelor Unite nu au fost niciodată pronunţate", a subliniat Lenain în acest comunicat, la care au făcut trimiteri atât Biroul de presă al lui Michelle Obama, cât şi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs.

"Prima Doamnă nu a spus niciodată aşa ceva", a insistat una dintre purtătoarele acesteia de cuvânt, Catherine McCormick, răspunzând unei întrebări din partea AFP.

În "Carla et les ambitiuex", care a apărut joi în Franţa, autorii Michael Darmon şi Yves Derai atribuie lui Bruni şi Obama un dialog purtat în timpul unei cine private, la finalul vizitei oficiale a preşedintelui Sarkozy la Washington, la 31 martie.

"Iar tu cum te simţi?", întreabă Carla Bruni, aparent referindu-se la viaţa la Casa Albă. "Nu mă întreba! Este un infern. Nu o suport!", răspunde Michelle Obama, citată în această carte, în care soţia preşedintelui francez vorbeşte despre viaţa ei privată alături de Nicolas Sarkozy, cu care s-a căsătorit în februarie 2008.

Pe de altă parte, autorii cărţii susţin în continuare că Michelle Obama i-a spus, într-adevăr, lui Carla Bruni că viaţa la Casa Albă ar fi "un infern", aşa cum afirmă ei în această carte despre soţia preşedintelui francez, dar că aceasta s-a exprimat în mod "indirect".

"Menţinem toate afirmaţiile pe care le-am făcut, dar, în ceea ce priveşte interpretarea, partea americană se pare că exagerează cu interpretarea. Era vorba despre o conversaţie (între Michelle Obama şi Carla Bruni-Sarkozy) care se purta la nivel de glumă, în mod indirect. Era o cină informală, degajată", a declarat vineri Yves Derai, jurnalist şi editor independent, coautor al cărţii, alături de Michael Darmon, un jurnalist specializat în politică la postul de televiziune France2.

"Nu îmi voi dezvălui sursele, bineînţeles", a adăugat Derai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici