Midii de acasă: un ghid pas cu pas pentru a face o cină uimitoare cu fructe de mare

Midiile sunt o sursă de proteine sănătoasă, bogată în acizi graşi omega-3 şi sunt o alegere sustenabilă pentru mediul înconjurător spre deosebire de carnea animală.

372 afișări
Imaginea articolului Midii de acasă: un ghid pas cu pas pentru a face o cină uimitoare cu fructe de mare

Wikipedia Commons

,,Gândeşte-te în felul următor: Să prepari midiile durează cam la fel de mult cât să prepari un hot dog, dar au de două ori mai multe proteine, precum şi o gamă diversă de micronutrienţi”, a spus Joshua Stoll, profesor asociat la şcoala de ştiinţe marine a Universităţii din Maine şi cofondator al Local Catch Network.

Potrivit CNN,  Casey Barber, un autor culinar, artist şi editor de la Good Food Stories, midiile albastre delicioase într-un sos picant de curry roşu thailandez.

Midiile albastre sunt prezentate într-un sos picant de curry roşu thailandez. Midiile sunt o sursă de proteine cu conţinut scăzut de grăsimi şi calorii, care sunt bogate în acizi graşi omega-3.

Cum să prepari midii

Reţine că midiile sunt vii până le găteşti şi trebuie să rămână vii şi să respire până sunt gata să le pui în tigaie. Pentru a le menţine în această stare, chiar dacă vei mânca midiile în câteva ore, scoate-le imediat din punga în care au fost ambalate.

Midiile ambalate au fost deja curăţate sumar înainte de a le ridica de la tejghea cu fructe de mare, dar este necesară o curăţare bună pentru a îndepărta orice rest de nisip.  

O curăţare bună este necesară pentru a îndepărta orice rest de nisip de pe midii. Curăţaţi-le uşor cu o perie de legume sau o periuţă de dinţi sub apă rece. 

Una câte una, curăţaţi midiile uşor, apoi transferaţi-le într-o sită pentru a lăsa apa în exces să se scurgă. Fiecare cochilie de midie ar trebui să fie închisă strâns. Dacă gaseşti una cu cochilia deschisă, bate-o uşor de tejghea sau de marginea chiuvetei. Dacă nu se închide în câteva secunde, arunc-o la gunoi.

Brânzeturile burrata, pepenele cu jambon şi frunzele de nasturţiu, castravetele, brânza moale de capră, ardeiul gras, smochina, roşiile cherry,  pâinea neagră cu somon afumat, castravete şi ceapă, piersica, lavanda, toate acestea  pot da o aromă specială midiilor. 

 
Midii cu cartofi crocanţi  

Pentru o pungã de 2 kilograme de midii, vei avea nevoie:

• De aproximativ 2 linguri cu ulei de măsline sau unt topit
• O mână de arome, cum ar fi usturoiul sau tulpinile de usturoi, haşmă, ceapa sau praz, tocate şi băgate în 1/4 în cană 
• Aproximativ o cană cu apă îţi va oferi o cantitate frumoasă de supă pentru a înmuia pâine crustată sau cartofi prăjiţi. Vinul alb şi supa sunt alegeri populare, la fel ca berea sau cidrul.

Pentru a găti: Încălzeşte uleiul de măsline sau untul într-o oală mare cu fund gros sau alt vas greu la foc mediu-mic. Adaugă aromele şi găteşte timp de 3-4 minute până când încep să se înmoaie, apoi toarnă lichidul, creşte focul la mediu şi fierbe. 

Adaugă midiile curate, acoperă oala şi găteşte timp de aproximativ 8-10 minute până când toate midiile s-au deschis. Dacă există câteva midii care pur şi simplu nu se vor deschide, aruncă-le sau rişti intoxicaţia alimentară.  

Serveşte preparatul cu felii de pâine crustată prajitã, fã-ţi cartofi prãjiţi crocanţi sau coace o pungã de cartofi congelaţi, recomandă Casey Barber.   

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici