Mitul italianului "latin lover" nu mai face ravagii printre turiste

Mitul italianului "latin lover" nu mai atrage turistele străine din Peninsulă, 79% dintre acestea declarând că nu mai sunt impresionate de complimentele şi avansurile pe baza cărora bărbaţii italieni şi-au construit pentru multă vreme reputaţia de seducători, potrivit unui studiu citat de AFP.

43 afișări
Imaginea articolului Mitul italianului "latin lover" nu mai face ravagii printre turiste

Mitul italianului "latin lover" nu mai face ravagii printre turiste (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit răspunsurilor date de 1.000 de turiste străine în sondajul realizat de revista de gastronomie şi turism Vie del Gusto, peste jumătate dintre acestea (57%) consideră că italienii îşi pun mai mult în valoare latura feminină decât pe cea masculină. În acelaşi timp, 51% dintre participantele la sondaj consideră că bărbaţii italieni şi-au pierdut şarmul, nemaifiind veseli şi distractivi.

Totodată, 49% dintre femeile care au participat la sondaj le reproşează bărbaţilor italieni comportamentul pueril.

Singurii italieni care le mai atrag atenţia turistelor sunt studenţii, 23% dintre participantele la sondaj preferându-i. Oamenii de afaceri sunt preferaţi de 21% dintre turistele din Peninsulă, în timp ce DJ-ii şi animatorii din satele de vacanţă sunt apreciaţi de 17% dintre femeile care au participat la sondaj. În schimb, popularitatea băiatului de pe plajă este în cădere liberă, doar 11% dintre turistele străine fiind atrase de acest model masculin.

Totuşi, în ochii acestor "judecătoare", bărbaţii italieni îşi păstrează din calităţi: sunt galanţi, spun 78% dintre femei, bine îmbrăcaţi (67%) şi plini de atenţii (59%). Pe de altă parte, li se mai reproşează ironia (45%) şi faptul că nu au mereu un corp pe cât de atletic ar trebui (43%).

Din fericire însă pentru turismul din Peninsulă, poporul italian poate miza pentru atragerea vizitatorilor pe stil, apreciat de 73% dintre participantele la sondaj, şarm (69%), simpatie (55%), curtoazie (51%) şi zâmbet (37%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici