Momentul în care banana vândută cu 120.000 de dolari a fost mâncată de un artist - VIDEO

Lucrarea de artă în valoare de 120.000 de dolari expusă de Maurizio Cattelan la Târgul Art Basel din Miami, constând într-o banană lipită de perete cu bandă adezivă, a fost mâncată sâmbătă de performance artist-ul David Datuna, anunţă The Guardian.

3060 afișări
Imaginea articolului Momentul în care banana vândută cu 120.000 de dolari a fost mâncată de un artist - VIDEO

Momentul în care banana vândută cu 120.000 de dolari a fost mâncată de un artist de performance

Imaginea lucrarării ”Comedian”, semnată de Maurizio Cattelan, a făcut înconjurul lumii în prima săptămână a lunii decembrie. Vândută cu 120.000 de dolari, lucrarea a trezit interesul publicului şi a ajuns unul dintre cele mai folosite motive în glumele de pe reţelele sociale.

Lucrarea era prezentată de galeria internaţională Perrotin la târgul Art Basel din Miami, iar performance-artist-ul David Datuna, din New York, a mâncat-o, spunând că îi este foame.

 

 

 

Proprietarul galeriei, Emmanuel Perrotin, a explicat pe parcursul săptămânii în care banana s-a aflat pe perete că ”Lucrarea lui Maurizio nu prezintă doar un obiect, ci şi modul în care obiectele circulă prin lume”.

Lucrarea era însoţită de un certificat de autenticitate dar se specifica faptul că banana ar putea să fie înlocuită.

”[Datuna] nu a distrus opera de artă. Banana este ideea ", a spus Lucien Terras, director al galeriei, pentru Miami Herald.

Perrotin a înlocuit banana după câteva minute. Numărul curioşilor a crescut rapid astfel că oranizatorii expoziţiei au fost nevoiţi să cheme poliţia pentru a menţine ordinea.

„A fost interesant”, a spus căpitanul poliţiei din Miami Beach, Steven Feldman. Lucrarea de artă a fost prezentată iniţial de Perrotin drept „simbolul comerţului global”.

Cattelan, născut în Italia în 1960, a cumpărat banana de la o piaţă locală de fructe şi este cunoscut pentru lucrările sale provocatoare între care se numără o toaletă din aur de 18 carate complet funcţională, intitulată ”America”, pe care vizitatorii muzeului Guggenheim au fost încurajaţi să o folosească. Toaleta a fost furată în luna septembrie, când era expusă în Anglia. De asemenea el este cunoscut şi pentru controversa creată de instalaţia sa Him, care îl înfăţişa pe Adolf Hitler îngenuncheat. La fel de puternice s-au dovedit lucrările sale din seria Cai şi Capela Sixtină în miniatură realizată la scara 1:6.

Foto: Instagram

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici