Motanul longeviv care supravieţuieşte guvernelor din Marea Britanie. Pisica prim-miniştrilor împlineşte 10 ani în Downing Street

Pisica prim-miniştrilor din Marea Britanie, Larry, împlineşte 10 ani în Downing Street. Longevitatea motanului o depăşeşte pe cea a majorităţii premierilor din istoria Regatului Unit.

716 afișări
Imaginea articolului Motanul longeviv care supravieţuieşte guvernelor din Marea Britanie. Pisica prim-miniştrilor împlineşte 10 ani în Downing Street

Montanul longeviv care supravieţuieşte guvernelor din Marea Britanie. Pisica prim-miniştrilor împlineşte 10 ani în Downing Street

Motanul Larry împlineşte 10 ani de când a ajuns în Downing Street.

Maestru în capturarea şoriceilor, Larry depăşeşte în longevitate pe marea majoritate a premierilor din istoria Regatului Unit: inclusiv pe cea a  mandatului lui Winston Churchill.

Aniversarea motanului are loc în această săptămână, conform calculelor „Daily Mail”. Tabloidul scrie despre Larry că în cele 4.000 de zile şi 4.000 de nopţi de vânătoare de insecte, rozătoare, viermi şi paraziţi nu a avut milă de nimeni.

„Săptămâna aceasta îmi marchează deceniul de serviciu din Downing Street. (...) În timpul petrecut aici, am slujit cu loialitate la trei prim-miniştri - David Cameron, Theresa May şi Boris Johnson. M-am legat de toţi, în moduri foarte diferite”, scrie Daily Mail despre Larry.

Motanul a ajuns la Downing Street în 2011, dintr-un centru pentru animale. De atunci, felina a devenit o figură familiară pe treptele din faţa uşii negre a reşedinţei prim-ministrului britanic de pe Downing Street numărul 10.

Motanulului i-a fost încredinţată o misiune clară: să devină spaima şoriceilor, să extermine pe cât posibil micile rozătoare. La vremea aceea, un şobolan negru fusese văzut în timp ce traversa pe lângă uşa din faţa a reşedinţei de la numărul 10, Downing Street. Se întâmpla chiar în vreme ce în faţa casei se transmitea live într-o emisiune televizată. După ce administratorii ce ce ocupă de casa prim-ministrului britanic au investigat ce motan ar putea aduce acolo pentru ca şoareci să piară, au ajuns la concluzia că Larry se califică: cei de la aşezământul pentru pisici şi câini le-au dezvăluit că acest cotoi are un "instinct de prădător veritabil". Mai mult, pisoiului îi plăcea să dezmembreze din ţâţâni jucăriile ce reprezentau şoareci, în antrenamentele de la instituţia pentru animale.

Larry a ajuns în reşedinţa premierul pe urmele de pernuţe pisiceşti ale altor mâţe britanice. În Cabinetul ministerial din Marea Britanie, pisica de pe Downing Street e cunoscută sub porecla de "Chief Mouser" ("Prinzător-şef de şoareci").

Larry este primul motan care a deţinut funcţia de Prinzător de şoareci, după Humphrey - care a fost adoptat în 1989, când hoinărea vagabond prin faţa casei de pe Downing Street numărul 10 în vremea mandatului lui Margaret Thatcher. Humphrey a „intrat la pensie" în 1997.

David Cameron a declarat în 2011 că este "încântat să-i spună bun venit lui Larry în casa sa" şi că e încrezător că va fermeca musafirii ce vor trece pragul casei de pe Downing Street.

O istorie a motanilor ce au locuit pe Downing Street numărul 10

În anii '20, Rufus of England se tolănea pe pervazul faimoasei reşedinţe a premierilor britanici.
Între 1930 şi 1940, pisoiul din locuinţă se numea Munich Mouser.
Wilberforce era "paguba de pe capul şoriceilor" pe Downing Street în anii '70.
Între 1989 şi 1997 pe Downing Street locuia şi prăda cotoiul Humphrey.
În anul 2007, pisoiul Sybil se lăfăia şi torcea în casa premierilor Marii Britanii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici