Naomi Campbell a primit un diamant "însângerat" de la fostul preşedinte liberian

Naomi Campbell a fost rugată de actriţa Mia Farrow să "iasă în faţă" şi să depună mărturie în procesul fostului preşedinte liberian Charles Taylor, acuzat de comiterea unor crime de război, care i-ar fi dăruit modelului britanic un "diamant pătat cu sânge", în anul 1997, informează contactmusic.com.

34 afișări
Imaginea articolului Naomi Campbell a primit un diamant "însângerat" de la fostul preşedinte liberian

Naomi Campbell a primit un diamant "însângerat" de la fostul preşedinte liberian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul preşedinte Charles Taylor a fost acuzat că a susţinut rebelii africani vinovaţi de comiterea multor atrocităţi în războiul civil care a măcinat ţara vecină, Sierra Leone.

Avocaţii acuzării din acest proces, care are loc în Olanda, susţin că Charles Taylor ar fi scos din ţară numeroase diamante, pe care le-ar fi dus în Africa de Sud, pentru a le vinde sau pentru a primi arme în schimbul lor.

Charles Taylor este acuzat, totodată, că i-ar fi dăruit modelului Naomi Campbell un astfel de "diamant pătat cu sânge" - un termen folosit pentru a desemna pietrele preţioase vândute pentru a finanţa conflicte armate - în 1997, când celebrul model britanic a participat la un dineu organizat în Africa de Sud, prezidat de fostul preşedinte al acestei ţări, Nelson Mandela.

Mia Farrow, care a fost şi ea prezentă la acel eveniment, apare pe lista martorilor la proces. Actriţa americană a declarat că Naomi Campbell i-ar fi povestit a doua zi felul în care a primit acel cadou neobişnuit.

Într-un interviu acordat pentru ABC News, Mia Farrow a relatat: "Naomi Campbell a venit către mine... şi mi-a spus că, în timpul nopţii, câţiva bărbaţi i-au bătut la uşă, iar ea, pe jumătate adormită, a deschis uşa şi a văzut că în prag se aflau reprezentanţi ai preşedintelui Charles Taylor şi că aceştia i-au oferit un diamant uriaş. Eram amândouă extrem de uimite. Nu poţi să uiţi ziua în care o bună prietenă îţi povesteşte că a primit un diamant uriaş în miezul nopţii. Nu există niciun dubiu în mintea mea. Eu mă gândeam în acel moment că Naomi Campbell are o viaţă extraordinară. Probabil mulţi bărbaţi îi ofereau diamante".

"Naomi Campbell ar trebui să iasă în faţă şi să facă ceea ce trebuie să facă", a concluzionat actriţa americană.

Un purtător de cuvânt al modelului britanic a declarat anterior că Naomi Campbell a colaborat cu avocaţii acuzării în acest proces. Însă, potrivit ABC News, Naomi Campbell a părut înfuriată atunci când a fost întrebată despre acest subiect, cu ocazia unei defilări de modă în scopuri caritabile organizată la New York: "Nu am primit niciun diamant şi nu voi vorbi despre acest lucru".

Charles Taylor, în vârstă de 61 de ani, a pledat nevinovat la toate cele 11 capete de acuzare. Fostul preşedinte liberian a fost acuzat, printre altele, de crime de război şi crime împotriva umanităţii, în timpul sângerosului război civil din Sierra Leone în perioada 1991-2001.

Mia Farrow, fosta soţie a lui Frank Sinatra şi fosta iubită a lui Woody Allen, este o cântăreaţă, actriţă şi fost model american. Farrow a apărut în peste 40 de lungmetraje şi a fost recompensată cu un Glob de Aur în 1965.

Naomi Campbell este unul dintre cele mai cunoscute şi mai bine plătite top modele din lume şi a lucrat pentru mari creatori de modă precum Ralph Lauren, Versace şi Dolce & Gabbana.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici