NASA confirmă lansarea navetei Atlantis pentru 6 decembrie

Agenţia spaţială americană (NASA) a dat undă verde pentru lansarea navetei Atlantis pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), pe 6 decembrie, pentru transportarea laboratorului european Columbus, au anunţat responsabilii misiunii într-un comunicat.

2 afișări
Imaginea articolului NASA confirmă lansarea navetei Atlantis pentru 6 decembrie

NASA confirmă lansarea navetei Atlantis pentru 6 decembrie

"Suntem gata să lansăm naveta joi (6 decembrie n.red.)", a declarat Bill Gerstenmeyer, administrator al departamentului de operaţiuni spaţiale din cadrul NASA.

Naveta va pleca spre ISS de la baza spaţială Kennedy, în apropiere de Cape Canaveral, Florida, la ora 21.31 GMT.

Astfel, 6 decembrie este prima zi a unei ferestre de lansare care se va închide pe 13 decembrie.

Obiectivul misiunii, care va dura 11 zile, este de a livra şi instala pe ISS laboratorul european Columbus.

Echipajul va fi format din şapte astronauţi, dintre care doi specialişti de la Agenţia Spaţială Europeană (ESA), francezul Léopold Eyharts şi germanul Hans Schlegel.

În cursul misiunii sunt prevăzute cel puţin trei ieşiri orbitale, o a patra putând fi necesară pentru inspectarea unui mecanism defect al uneia dintre cele trei antene solare de pe ISS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici