Natalie Cole, diagnosticată cu hepatită C (Video)

Cântăreaţa Natalie Cole, câştigătoare a opt premii Grammy, a fost diagnosticată în urma unui control de rutină cu hepatită C, agentul ei de presă fiind de părere că aceasta este o consecinţă a consumului de droguri din urmă cu 30 de ani.

17 afișări
Imaginea articolului Natalie Cole, diagnosticată cu hepatită C (Video)

Natalie Cole, diagnosticată cu hepatită C

"Virusul, descoperit în cadrul unui control de rutină, este, probabil, rezultatul consumului de droguri din urmă cu câteva decenii", a declarat, miercuri, agentul de presă al lui Cole, Lellie Capwell.

"Natalie a răspuns perfect la tratament. Acest lucru face ca şansele ei de vindecare să crească", a declarat unul dintre medicii care se ocupă de Cole. Artista în vârstă de 58 de ani suferă, însă, de ceea ce medicii numesc "efecte secundare semnificative": oboseală, dureri de muşchi şi deshidratare.

Cole, fiica legendarului cântăreţ Nat King Cole, a vorbit despre dependenţa ei de cocaină, heroină şi alcool în autobiografia pe care a publicat-o în 2000, "Angel on My Shoulder". Artista, al cărei tată a murit de cancer pulmonar când ea avea doar 15 ani, a reuşit să scape de dependenţa de droguri cu ajutorul unui tratament de dezintoxicare, în 1980.

"Am fost atât de norocoasă că am învăţat atât de multe lucruri din experienţele mele din trecut. Am avut parte de dragostea şi susţinerea familiei şi a prietenilor mei. Sunt hotărâtă să fac faţă acestei provocări cu optimism si convingere. Acesta este felul în care intenţionez să mă ocup de această provocare", a declarat Cole.

Hepatita C este o inflamaţie a ficatului, iar virusul se transmite cel mai adesea prin ace de seringă murdare şi de obicei îi afectează pe dependenţii de droguri injectabile. Nu există vaccin sau tratament pentru această maladie, dar hepatita C poate fi controlată sau redusă prin medicamente puternic antivirale, precum interferonul care întăreşte sistemul imunitar. Hepatita C poate, de asemenea, să evolueze în ciroză sau cancer la ficat.

Fanii artistei au intrat pe site-ul ei, postând mesaje şi cerându-i acesteia să vorbească deschis despre boală. "Avem nevoie de vocea ta pentru că hepatita C este un ucigaş silenţios. În cele din urmă afectează şi alte părţi ale corpului. Dumnezeu să aibă grijă de tine şi de familia ta", este unul dintre mesaje.

Natalie Cole a câştigat opt premii Grammy pe parcursul carierei sale de 30 de ani în jazz, pop şi R&B. Cele mai cunoscute albume ale artistei sunt "Everlasting" şi "Unforgettable...With Love", care conţine o piesă în duet cu tatăl ei, realizată cu ajutorul tehnologiei electronice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici