Nicolas Sarkozy: Naşterea fiicei mele reprezintă o bucurie profundă, dar privată

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a vorbit în premieră joi, cu ocazia unei vizite pe care o efectuează în vestul Franţei, despre naşterea fiicei sale, pe care o descrie ca pe o "bucurie foarte profundă", care este "cu atât mai profundă cu cât este una de natură privată".

297 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy: Naşterea fiicei mele reprezintă o bucurie profundă, dar privată

Carla Bruni şi Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nicolas Sarkozy a adăugat că atât soţia sa, Carla Bruni-Sarkozy, cât şi fiica lor, care s-a născut miercuri seară, "se simt foarte bine".

Preşedintele francez, care nu şi-a modificat deloc agenda de lucru, efectuează o vizită de lucru în Mayenne, un departament rural din vestul Franţei.

La sfârşitul unui discurs informal pe care l-a susţinut în faţa angajaţilor unui centru de triere a deşeurilor, Nicolas Sarkozy a primit mai multe cadouri, printre care s-au numărat o bavetă, o carte pentru soţia sa şi un mic stejar care urmează să fie plantat.

"Este cu adevărat un gest foarte amabil, foarte delicat. Am avut norocul de a resimţi o mare bucurie, toţi părinţii de aici pot să înţeleagă bucuria noastră foarte profundă, o bucurie cu atât mai profundă cu cât ea este una privată", a declarat preşedintele francez.

Referindu-se la prenumele pe care îl va purta bebeluşul, care nu a fost făcut public deocamdată, preşedintele francez a spus: "Îi voi lăsa mamei sale plăcerea de a vi-l spune".

Anturajul Carlei Bruni-Sarkozy a anunţat naşterea fetiţei miercuri, în cursul serii. "Pentru moment, nu se cunoaşte prenumele micuţei", a precizat o sursă. Naşterea a avut loc în jurul orelor "19.00-19.30, totul s-a desfăşurat cu bine", a declarat o altă sursă pentru AFP.

Palatul Elysée a avertizat că nu va furniza nicio informaţie despre copil, în timp ce Carla Bruni-Sarkozy a dat asigurări că va refuza publicarea unor fotografii ale acestuia.

Aceasta este prima dată când un preşedinte francez devine tată în timpul mandatului.

Fetiţa născută miercuri seară este al doilea copil al Carlei Bruni-Sarkozy, în vârstă de 43 de ani, şi al patrulea pentru Nicolas Sarkozy, în vârstă de 56 de ani.

Sarcina Carlei Bruni-Sarkozy, care s-a căsătorit cu preşedintele francez în februarie 2008, nu a fost niciodată confirmată în mod oficial, însă prima doamnă a Franţei şi-a arătat pentru prima dată în public silueta de gravidă pe 26 mai, cu ocazia Summitului G8 de la Deauville.

Carla Bruni, fost model, devenită apoi cântăreaţă, are un fiu în vârstă de 10 ani, al cărui tată este profesorul de filosofie Raphaël Enthoven. La rândul său, Nicolas Sarkozy are doi fii, Pierre şi Jean, cu prima sa soţie, Marie-Dominique Culioli, şi un fiu, Louis, cu cea de-a doua sa soţie, Cécilia Ciganer-Albeniz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici