Noi informaţii despre starea de sănătate a lui Placido Domingo după operaţia de extirpare a vezicii biliare

Tenorul spaniol Placido Domingo, o legendă a operei internaţionale, şi-a început convalescenţa şi se simte bine după o intervenţie chirurgicală recentă, ce a constat în extirparea vezicii biliare, informează contactmusic.com.

1243 afișări
Imaginea articolului Noi informaţii despre starea de sănătate a lui Placido Domingo după operaţia de extirpare a vezicii biliare

Placido Domingo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebrul artist, în vârstă de 74 de ani, a fost spitalizat la New York, săptămâna trecută, după ce a acuzat o serie de dureri puternice şi vărsături, în timp ce participa la o şedinţă de repetiţii, dirijând spectacolul "Tosca" al Operei Metropolitan.

Placido Domingo a fost operat la începutul acestei săptămâni şi va fi externat peste câteva zile.

"Operaţia a decurs foarte bine. Se reface satisfăcător după intervenţie şi ne aşteptăm să fie externat în zilele următoare", a declarat agentul de presă al starului spaniol.

Spectacolul "Tosca" a avut premiera, aşa cum era programat, pe 16 octombrie, iar Placido Domingo va rata doar primele patru reprezentaţii. Artistul va reveni în această producţie pe 6 noiembrie.

Placido Domingo este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forţa şi versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele şi tonurile registrului dramatic. De la debutul său, în rolul Alfredo din opera "La Traviata" de Giuseppe Verdi, în anul 1959, Placido Domingo a avut peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

În noiembrie 2013, Placido Domingo a fost numit ambasador al bunăvoinţei pentru Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU). Placido Domingo a câştigat primul său premiu Grammy în 1971 şi ulterior a mai fost recompensat cu opt astfel de trofee, precum şi cu trei Latin Grammy. În 2002, el a primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic. Este deţinător a numeroase alte trofee şi distincţii, printre care titlul de Comandor al Legiunii de onoare, acordat în Franţa, premiul Prinţul Asturiei pentru arte (Spania) şi Medalia Libertăţii (SUA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici