Noi măsuri luate de Instagram. Adio pieselor tale favorite în video-uri si stories!

  • Instagram va şterge toate video-urile în care ai muzică fără drepturi de autor
  • Pentru orice video, story sau live postat pe instagram în care foloseşti muzica altor artişti, vei primi o notificare, iar apoi videoul va fi şters
  • Dacă adaugi muzică pe fundalul contentului, doar câteva secunde, s-ar putea să scapi neobservat
1127 afișări

Instagram introduce noi măsuri care protejează drepturile de autor. Dacă postezi live-uri, story-uri sau video-uri în care adaugi şi muzica artiştilor tăi preferaţi, să ştii că în curând acest content va fi şters. Iniţial vei primi o notificare, iar apoi echipa Instagram îţi va şterge postarea.

Un influencer şi un artist au comentat noile măsuri. 

„Pe instagram stories, nu ştiu, aştept să văd ce se-ntâmplă, dar cred că mă pot adapta destul de repede. Cu siguranţă îmi place să  folosesc piese, de exemplu ale lui Drake sau ale lui The Weekend şi nu piese cu beat-uri necunoscute, dar ne adaptăm la orice situaţie până la urmă”, a spus Carmen Grebenişan, influencer. 

Unii artişti susţin că noile modificări îi afectează direct, deoarece piesele pe care le compun vor fi mai puţin promovate. 

„Muzica n-o să mai apară ca fundal sonor sau sunet principal în postări cu conţinut dubios, dar totodată trebuie să ne întrebăm cum mai ajung piesele noastre la oameni, cum se mai viralizează, cum se răspândesc?”, a remarcat Matteo, artist şi producător. 

Dacă foloseşti o piesă pe fundal doar pentru câteva secunde, este posibil să treci neobservat. Soluţia va fi să îţi cumperi online beat-uri şi muzică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici